Eπέστρεψαν στη φύση 18 πελαργοί που είχαν τραυματιστεί

Eπέστρεψαν στη φύση 18 πελαργοί που είχαν τραυματιστεί Facebook Twitter
Φωτογραφία: «Δράση για την Άγρια Ζωή»
0

Προς την … ελευθερία πέταξαν 18 πελαργοί που είχαν μεταφερθεί τραυματισμένοι στη «Δράση για την Άγρια Ζωή», στη Θεσσαλονίκη, και στη συνέχεια στο ΕΚΠΑΖ, στην Αίγινα, προκειμένου να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους.

Τα πουλιά που αφέθηκαν ελεύθερα στη λίμνη Λαγκαδά, είχαν τραυματισθεί σε ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ κάποια άλλα είχαν μείνει ορφανά και χρειάστηκε να ανατραφούν και να μπουν σε ειδικούς κλωβούς προσαρμογής και επανένταξης. Πριν την απελευθέρωσή τους, στους πελαργούς τοποθετήθηκαν δακτυλίδια που προμήθευσε για τον σκοπό αυτόν ο Φορέας Διαχείρισης Κορώνειας Βόλβης.

Εξάλλου, σε άλλη περιοχή, επέστρεψαν στη φύση ένας ασβός και δύο αλεπούδες που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί, η υγεία τους είχε πλήρως αποκατασταθεί και μπορούσαν πλέον να επιβιώσουν ξανά ελεύθερα.

Το ΕΚΠΑΖ με έδρα την Αίγινα και η «Δράση για την Άγρια Ζωή» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που στηρίζονται στην προσφορά εθελοντικής εργασίας και ως σκοπό έχουν την περίθαλψη και επανένταξη άγριων ζώων στο φυσικό περιβάλλον καθώς και την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

13ο Thessaloniki Pride:

Ελλάδα / 13ο Thessaloniki Pride: Η μεγαλύτερη γιορτή της βόρειας Ελλάδας για την αγάπη, τη συμπερίληψη και τα ανθρώπινα δικαιώματα επιστρέφει

Το 13ο Thessaloniki Pride θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και θα κορυφωθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου 2025, με τη μεγάλη παρέλαση που θα ξεκινήσει από τον Λευκό Πύργο.
LIFO NEWSROOM
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

Ελλάδα / Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Γλυκός, δοτικός και ευαίσθητος», κατέθεσαν Χριστίνα Παππά και Φαίδρα Δούκα

«Οι καταγγελίες μου φαίνονται λίγο εξωπραγματικές», ανέφερε η Χριστίνα Παππά - «Δεν τον έχω ικανό να διαπράξει αυτά που έχει κατηγορηθεί. Δεν το πιστεύω», είπε η Φαίδρα Δούκα
LIFO NEWSROOM