«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα για μάσκες και μη τήρηση απόστασης

«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα για μάσκες και μη τήρηση απόστασης Facebook Twitter
«Έπεσαν» τα πρώτα πρόστιμα για μάσκες και μη τήρηση απόστασης (Eurokinissi)
0

Πρώτη μέρα για τις παραβάσεις μετά την μερική άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας χθες και η αστυνομία επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΑΣ προχώρησε χθες στη βεβαίωση 25 παραβάσεων για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, οι συγκεκριμένες παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα 150 ευρώ, σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 14 στη Θεσσαλία, 6 στην Αττική, 2 στην Κρήτη, 1 στην Πελοπόννησο, 1 στην Κεντρική Μακεδονία και 1 στην Ήπειρο.

Παράλληλα, για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κ.λπ), βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις σε όλη τη χώρα και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ, ως εξής: 27 στην Αττική, 18 στην Κεντρική Μακεδονία, 12 στην Κρήτη, 8 στην Ήπειρο, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 4 στη Θεσσαλονίκη, 4 στη Δυτική Ελλάδα, 3 στην Πελοπόννησο, 3 στη Θεσσαλία και 1 στη Στερεά Ελλάδα.

Επίσης, για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.), παρά τη σχετική απαγόρευση, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα.

Σημειώνεται, ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου, έως σήμερα, έχουν βεβαιωθεί σε όλη την Ελλάδα 569 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 547 άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι σε ισχύ παραμένουν τα χρηματικά πρόστιμα:

- 300 ευρώ για μετακίνηση εκτός νομού
- 1.000 ευρώ για συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων
- 5.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απαγορεύεται να λειτουργούν

Ενώ τα νέα πρόστιμα που προστέθηκαν από χθες, είναι τα εξής:

 - 150 ευρώ για μη χρήση μάσκας όπου είναι υποχρεωτική

- 2.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για υπέρβαση των επιτρεπόμενων πελατών με βάση την επιφάνεια των επιχειρήσεων
- Αναστολή λειτουργίας καταστήματος για όσους διαπιστωθεί πως αγνοούν συστηματικά τους κανονισμούς και προβαίνουν σε παραβάσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ