Επείγουσα έρευνα διέταξε ο Άρειος Πάγος για την απόδραση της Σταμάτη

Επείγουσα έρευνα διέταξε ο Άρειος Πάγος για την απόδραση της Σταμάτη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για να διακριβωθούν οι συνθήκες της απόδρασης τα ξημερώματα της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαίτειο όπου νοσηλευόταν.


Στο έγγραφο της η κ. Κουτζαμάνη ζητά να εξακριβωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξη της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων και να εξεταστούν μάρτυρες με ανωμοτί καταθέσεις. Ζητά επίσης να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Δήλωση για το θέμα έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι «κάθε απόδραση αποτελεί μια αστοχία»


Η δήλωση του υπουργού:
«Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία  προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας.


Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία. Ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης. Στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να  νοσηλεύονται σ’ αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ