Επανέρχεται ο Γαβρόγλου για τα στερεότυπα και την Κεραμέως: «Η ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε…»

Επανέρχεται ο Γαβρόγλου για τα στερεότυπα και την Κεραμέως: «Η ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε…» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με νέα ανάρτηση επανήλθε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, έπειτα από το σάλο που προκάλεσε η ανάρτησή του στα social media για τη Νίκη Κεραμέως.

Χτεσινή ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου προκάλεσε αντιδράσεις. Ο πρώην υπουργός Παιδείας σημείωνε μεταξύ άλλων πως η Νίκη Κεραμέως «με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική».

«Είναι δεδομένο ότι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ έστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως», έγραφε χαρακτηριστικά.

Με δεύτερη ανάρτησή του, μετά τις επικρίσεις, υποστήριξε ότι το σχόλιό του παρεξηγήθηκε επειδή «κάποιοι δεν γνωρίζουν τη λέξη στερεότυπο». Ειδικότερα, σημείωσε:

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστέο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς! Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερεότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά».

Η αρχική ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου έφερε την αντίδραση της Νίκης Κεραμέως, η οποία έκανε λόγο για «αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας!». «Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡ (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ) επί του θέματος...».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ