Η Κεραμέως απαντά για την ανάρτηση Γαβρόγλου: Τι θα έλεγε το τμήμα Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ;

Η Κεραμέως απαντά για την ανάρτηση Γαβρόγλου: Τι θα έλεγε το τμήμα Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ; Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
0

Σάλος έχει προκληθεί από ανάρτηση του Κώστα Γαβρόγλου στην οποία αναφέρεται ότι η Νίκη Κεραμέως «με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μέσο όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική». 

Το βράδυ της Τρίτης, μέσα από το επίσημο προφίλ του στο Facebook, ο προκάτοχος της Νίκης Κερεαμέως στο υπουργείο Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ έγραψε: «Είναι δεδομένο οτι η κ. Κεραμέως μας κοροϊδεύει. Συνειδητά. Όμως με την ανακοίνωση των 17 μαθητών κατά μεσό όρο ανά τάξη, ενισχύει και το στερεότυπο ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από αριθμητική. Ψιλά γράμματα θα πείτε. Εδώ εστειλαν υφυπουργό της κυβέρνησης σε γιορτή μίσους, η αναπαραγωγή των στερεοτύπων είναι το πρόβλημα; Και, όμως.. »

Άμεση ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας. Με ανάρτησή της στο Twitter η Νίκη Κεραμέως έκανε λόγο για «αδιανόητη δήλωση, και δη από τέως Υπουργό Παιδείας». 

«Αντί να αγωνιζόμαστε για να εξαλείψουμε σεξιστικά στερεότυπα, κάποιοι (προσπαθούν να) μας πάνε πίσω. Ενδιαφέρον θα είχε η θέση του Τμήματος Ισότητας του ΣΥΡΙΖΑ επί του θέματος», πρόσθεσε. 

Στο δεύτερο σκέλος της ανάρτησής της, η Νίκη Κεραμέως γράφει ότι «αναφορικά δε με τη προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, τον παραπέμπω στα στοιχεία που αναφέρθηκαν στη Βουλή». Η κυρία Κεραμέως κάνει λόγο για μέσο όρο 17 μαθητών στην Επικράτεια και 20 σε Αττική και Θεσσαλονίκη, εξαιρώντας τα σχολεία ειδικής αγωγής που έχουν εξαιρετικά μικρό αριθμό μαθητών. 

«Παρεξηγήθηκε η ανάρτησή μου»

Στο θέμα επανήλθε ο Κώστας Γαβρόγλου με νέα ανάρτηση αργά το βράδυ της Πέμπτης.

«Μία ανάρτησή μου παρεξηγήθηκε, προφανώς επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τη λέξη στερεότυπο. Κάθε στερεότυπο, λοιπόν, είναι καταδικαστεο. Υπάρχει ένα στερεότυπο που αναπαράγεται χρόνια τώρα ως προς τη σχέση που έχουν οι γυναίκες με τα μαθηματικά. Υπάρχει και είναι σημαντικό κομμάτι μιας ιδεολογίας που θέλει να υποτιμήσει τις γυναίκες. Κακώς, κάκιστα προφανώς!» έγραψε ο πρώην υπουργός Παιδείας. 


«Όταν λοιπόν η κ.Κεραμέως κάνει μια δήλωση που πάσχει από μαθηματική άποψη, αναπαράγει αυτό το στερότυπο, αυτή τη λανθασμένη άποψη ότι οι γυναίκες δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά», καταλήγει η δεύτερη ανάρτηση για το θέμα. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

LiFO politics / Στέφανος Κασσελάκης: Θα τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ;

Οι δημοσιογράφοι της LiFO Αρης Δημοκίδης και Γιάννης Πανταζόπουλος συζητούν με τη Βασιλική Σιούτη τη διαδρομή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και την αναστάτωση που έχει φέρει η εκλογή του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ρεπορτάζ και σχόλια για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ