Ο ΕΟΦ απαγορεύει καλλυντικό για την αφαίρεση ημιμόνιμου βερνικιού

Βαμμένα νύχια Facebook Twitter
0

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε τη διακίνηση και διάθεση καλλυντικού προϊόντος, λόγω της περιεκτικότητας αιθανόλης και μεθανόλης. 

Πρόκειται για το «Laloo Magic Gel Off 15mL», προϊόν που χρησιμοποιείται για την αφαίρεση ημιμόνιμου βερνικιού. 

Κατά τον εργαστηριακό έλεγχο του ΕΟΦ «διαπιστώθηκαν αποτελέσματα εκτός προδιαγραφών» ως προς την ποσοστιαία «περιεκτικότητα σε αιθανόλη έναντι του πιστοποιητικού του προϊόντος και τη μεθανόλη, η οποία υπερβαίνει το επιτρεπόμενο όριο περιεκτικότητας βάσει του Καν. (ΕΚ) 1223/2009 και δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΦ. 

Η απόφαση εκδόθηκε στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας, σημειώνει ο Οργανισμός. «Η υπεύθυνη για την κυκλοφορία του προϊόντος εταιρεία LALOO COSMETICS–ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, οφείλει να το αποσύρει άμεσα από την αγορά», επισημαίνει ακόμη ο ΕΟΦ. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM