Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής- Λαγός: «Θα ξεφτιλίσουμε το δικαστήριό σας»

Ο Γιάννης Λαγός στο δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ένταση προκλήθηκε στο τέλος της τρίτης συνεδρίασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Γιάννης Λαγός θέλησε να τοποθετηθεί για θέματα της διαδικασίας και τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, με συνέπεια να αποχωρήσει η έδρα για να αποκλιμακωθεί η ένταση. 

Ο Γιάννης Λαγός, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, έκανε για μία ακόμη φορά λόγο για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του. 

Είπε ότι δεν του επετράπη να εκφωνήσει ομιλία και να ψηφίσει ως ευρωβουλευτής, αλλά η πρόεδρος τον διέκοψε και του επεσήμανε ότι το ζήτημα δεν σχετίζεται με τη διαδικασία. Ο Γιάννης Λαγός αντέδρασε έντονα λέγοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Εσείς που ευαγγελίζεστε την Αριστερά, μιλάμε για δημοκρατία εδώ;».

Για να αποφορτιστεί η ένταση, η έδρα αποχώρησε. Φίλοι και υποστηρικτές του ευρωβουλευτή άρχισαν να τον χειροκροτούν, ενώ ο ίδιος, οδηγούμενος στα κρατητήρια φώναξε: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!».

Η Μάγδα Φύσσα και άλλοι πολίτες, που βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά της αίθουσας, αντέδρασαν φωνάζοντας στους κατηγορούμενους: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». Σε αυτό, οι υποστηρικτές του Λαγού απάντησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ