Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής- Λαγός: «Θα ξεφτιλίσουμε το δικαστήριό σας»

Ο Γιάννης Λαγός στο δικαστήριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ένταση προκλήθηκε στο τέλος της τρίτης συνεδρίασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στη δίκη για τη Χρυσή Αυγή

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Γιάννης Λαγός θέλησε να τοποθετηθεί για θέματα της διαδικασίας και τα λεγόμενά του προκάλεσαν την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, με συνέπεια να αποχωρήσει η έδρα για να αποκλιμακωθεί η ένταση. 

Ο Γιάννης Λαγός, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, έκανε για μία ακόμη φορά λόγο για «πολιτική δίωξη» σε βάρος του. 

Είπε ότι δεν του επετράπη να εκφωνήσει ομιλία και να ψηφίσει ως ευρωβουλευτής, αλλά η πρόεδρος τον διέκοψε και του επεσήμανε ότι το ζήτημα δεν σχετίζεται με τη διαδικασία. Ο Γιάννης Λαγός αντέδρασε έντονα λέγοντας, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Εσείς που ευαγγελίζεστε την Αριστερά, μιλάμε για δημοκρατία εδώ;».

Για να αποφορτιστεί η ένταση, η έδρα αποχώρησε. Φίλοι και υποστηρικτές του ευρωβουλευτή άρχισαν να τον χειροκροτούν, ενώ ο ίδιος, οδηγούμενος στα κρατητήρια φώναξε: «Θα το ξεφτιλίσουμε το δικαστήριο σας! Λαμόγια!».

Η Μάγδα Φύσσα και άλλοι πολίτες, που βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά της αίθουσας, αντέδρασαν φωνάζοντας στους κατηγορούμενους: «Στα λαγούμια σας! Στις τρύπες σας! Τελειώσατε!». Σε αυτό, οι υποστηρικτές του Λαγού απάντησαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Τώρα ξεκινάμε! Ψόφο, γουρούνια!».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Ελλάδα / Λύκοι στην Πάρνηθα: Η Επιτροπή «Φύση 2000» του ΥΠΕΝ διαφωνεί με την εισαγγελική εντολή για απομάκρυνση

Επιστημονικά αδόκιμη και τεχνικά ανέφικτη κρίνεται η πρόταση για μεταφορά των λύκων – Εμπόδιο στις εισαγγελικές πιέσεις βάζει το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Περιβάλλοντος
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Ελλάδα / Δίκη για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες: Η εισαγγελέας ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα

Καταπέλτης η αγόρευση της εισαγγελέως που ζητά παραπομπή στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης – Στο εδώλιο 11 κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο
LIFO NEWSROOM