Χρυσή Αυγή: Στις 28 Σεπτεμβρίου η δίκη- Απορρίφθηκε το αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή

Χρυσής Αυγή: Στις 28 Σεπτεμβρίου η δίκη- Απορρίφθηκε το αίτημα Μιχαλολιάκου για αναβολή Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI
0

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε ομόφωνα το αίτημα αναβολής της δίκης που υπέβαλε δια των συνηγόρων του ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και όρισε επόμενη συνεδρίαση για 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαδέλης προσκόμισε ιατρική βεβαίωση, σύμφωνα με την οποία Νίκος Μιχαλολιάκος από 6 Ιουνίου νοσηλεύεται πάσχων από σύνδρομο post Covid-19 και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης.

Επίσης, γίνεται αναφορά σε έκπτωση αντανακλαστικών, ικανοποιητική επικοινωνία, αν και ελλειμματική, καθώς και ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος χρήζει 3-4 μηνών νοσηλείας για την αποκατάσταση του.

«Ο άνθρωπος δεν ξέρει την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Είναι ένας κατηγορούμενος που αδυνατεί να διαβάσει την απόφαση σε βάρος του και ζητάμε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε δεύτερο βαθμό. Γίνεται λόγος αυτές τις ημέρες για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δυο μήνες στη ΜΕΘ και τον φωνάζουν να δικαστεί. Έχει κενά μνήμης, χάνει τον ειρμό των σκέψεων του. Πως θα μου πει την υπερασπιστική γραμμή που θέλει να ακολουθήσουμε; Πως θα τον υπερασπιστώ;», σχολίασε ο κ. Παπαδέλης.

Οι δικηγόροι προς υποστήριξη της κατηγορίας έκαναν λόγο για προσχηματικό και παρελκυστικό αίτημα, τονίζοντας ότι από τα ιατρικά έγγραφα που αναγνώστηκαν, προέκυψε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας που διατηρείται, ενώ η σωματική αδυναμία δεν του στερεί το δικαίωμα να έρθει στη δικαστική αίθουσα.

Επιπλέον τονίζουν ότι στο προσωπικό ιστολόγιο του Νίκου Μιχαλολιάκου υπάρχει πρόσφατος σχολιασμός της απόφασης της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση Λιγνάδη, κάτι που καταδεικνύει «υγιέστατη πνευματική λειτουργία, κριτική σκέψη και παρέμβαση στα πράγματα».

Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να μην γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής, επικαλούμενη τέσσερις λόγους.

Αρχικά όπως ανέφερε, το κινητικό πρόβλημα μπορεί να λυθεί με αναπηρικό αμαξίδιο όπως συμβαίνει με άλλους κατηγορούμενους. «Τα κινητικά προβλήματα είναι συνήθως χρόνια και αν αναβληθεί η υπόθεση ενδέχεται και το επόμενο δικαστήριο να αντιμετωπίσει το ίδιο ζήτημα» εξήγησε.

Μίλησε παράλληλα, για την «αφόρητη διαιώνιση της διαδικασίας ιδίως για τους συγγενείς των θυμάτων ανθρωποκτονίας από πρόθεση», ενώ αναφέρθηκε και σε λόγους «δημοσίου συμφέροντος και τεράστιου κοινωνικού ενδιαφέροντος, καθώς η δίκη αφορά τη λειτουργία ενός κόμματος του Κοινοβουλίου.

Τέλος τόνισε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν παρέστη στην πρωτοβάθμια διαδικασία παρά μόνο στην απολογία του, αλλά εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους τους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ