Ένοπλος σκοτώνει μαζικά αδέσποτα και μοναχικά ζώα στη Βορειοανατολική Αττική

Ένοπλος σκοτώνει μαζικά αδέσποτα και μοναχικά ζώα στη Βορειοανατολική Αττική Facebook Twitter
Η ακτινογραφία ενδεικτική της κατάστασης του ζώου, φέρει σφαιρίδια στο κρανίο του, στο ύψος των ματιών
7

Ανησυχητικές είναι οι καταγγελίες των ζωοφιλικών οργανώσεων στη βορειοανατολική Αττική για τη δράση ενός αγνώστου, ο οποίος θανατώνει αδέσποτα εν ψυχρώ με τη χρήση αεροβόλου.

Το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2018, στην Δ.Κ. Ραφήνας, δράστης, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, χτύπησε στο κεφάλι, σχεδόν εξ'επαφής, με αεροβόλο όπλο, ένα ημίαιμο, καφέ, αρσενικό σκυλί, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ζώου.

Ο σκύλος με σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι από σκάγια αεροβόλου, εντοπίσθηκε σε αυλή στο κέντρο της Ραφήνας. Μεταφέρθηκε σε κώμα άμεσα σε Κτηνιατρείο, με το ζώο να καταλήγει στα τραύματά του.

Το LIFO.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του φιλοζωικού συλλόγου Ραφήνας - Πικερμίου Πήγασος, κα Γιούλη Μαυράκη για το περιστατικό, η οποία επεσήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όπως ανέφερε, η απάνθρωπη αυτή «εκτέλεση» του αδέσποτου δεν είναι το πρώτο περιστατικό στην περιοχή.

«Αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια. Το πρώτο σκυλί που βρέθηκε νεκρό με τον τρόπο αυτό, στάλθηκε για νεκροψία και τα σφαιρίδια/σκάγια πήγαν για βαλλιστική εξέταση» δήλωσε.

Όπως είπε «η βαλλιστική έδειξε ότι πρόκειται για ένα αεροβόλο όπλο 5.5mm καινούριου τύπου, το οποίο βρίσκεται ελεύθερα στην αγορά και δεν χρειάζονται στοιχεία για την απόκτησή του. Ο καθένας μπορεί να έχει ένα τέτοιου τύπου όπλο στο σπίτι του».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στην αρχή η δράση του αγνώστου επικεντρωνόταν έξω από το καταφύγιο αδέσποτων. Ο δράστης σκότωσε πέντε σκυλιά του καταφυγίου και στη συνέχεια προχώρησε λίγους δρόμους παρακάτω και θανάτωσε άλλα δύο.

Η κα Μαυράκη χαρακτηρίζει τη δράση του συγκεκριμένου ατόμου «πολύ περίεργη» καθώς επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και ξεκινάει από Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο.

Θεωρεί όπως μας είπε ότι «προφανώς πρόκειται για ένα διαταραγμένο ψυχικά άτομο» καθώς δεν έγινε μία φορά αλλά επαναλαμβάνεται την ίδια χρονική περίοδο κάθε χρόνο, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εποχιακό» δράστη.

«Πρόκειται αναμφισβήτητα για το ίδιο άτομο όλα αυτά τα χρόνια» δηλώνει. «Η θανάτωση των αδέσποτων γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, είναι στο ίδιο σημείο, ανάμεσα στα μάτια και όπως έχει εξακριβωθεί, με το ίδιο όπλο».

Ένοπλος σκοτώνει μαζικά αδέσποτα και μοναχικά ζώα στη Βορειοανατολική Αττική Facebook Twitter
Ο σκύλος με σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι από σκάγια αεροβόλου, εντοπίσθηκε σε αυλή οικήματος στο κέντρο της Ραφήνας. Φωτό: Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας Πικερμίου

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η χρονική επανάληψη και ο τρόπος θανάτωσης υποδηλώνουν ότι οι πράξεις του συγκεκριμένου ατόμου φαίνονται να είναι μελετημένες και όχι τυχαίες.

«Δεν πρόκειται για κάποιον που έτυχε να τον ενοχλήσει κάποιο ζώο και αποφάσισε να το θανατώσει. Μάλιστα την πρώτη φορά που το έκανε τα δελέασε με τροφή. Δίπλα στα νεκρά ζώα είχαν βρεθεί μπιφτέκια» μας αναφέρει η κα. Μαυράκη

«Το "έργο" του συγκεκριμένου δράστη επεκτείνεται και εκτός Ραφήνας. Έχει σκοτώσει αδέσποτα στη Νέα Μάκρη και στο Διόνυσο, ενώ πλέον έχει αρχίσει να θανατώνει ζώα και στις γειτονιές, κυρίως τις νυχτερινές ώρες».

Όπως δηλώνει «είναι ανησυχητικό το ότι είναι επιλεκτικός, καθώς μπορεί να εντοπίσει δύο σκυλιά και να διαλέξει να σκοτώσει μόνο το ένα».

Επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου μας είπε ότι πλέον, όσοι μπορούν, έχουν αναγκαστεί να παίρνουν τα σκυλιά στο σπίτι τους για να μην τα σκοτώσει, καθώς το καταφύγιο δεν έχει άλλο χώρο.

Για τα γνωστά περιστατικά θανάτωσης ζώων έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του αγνώστου δράστη, από τους Ζωοφιλικους Συλλόγους.

Καταλήγοντας η κα. Μαυράκη δήλωσε ότι όλοι οι κάτοικοι της Ραφήνας και της γύρω περιοχής είναι υποψιασμένοι και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο δράστης.

Η ποινή για τις συγκεκριμένες πράξεις είναι πολύ αυστηρή, καθώς δεν πρόκειται για τη θανάτωση ενός μόνο ζώου, αλλά για κατ'εξακολούθηση θανάτωση αδέσποτων. Το πρόστιμο ανέρχεται σε πάνω από 30.000 ευρώ ενώ συνοδεύεται από ποινή φυλάκισης.

Ένοπλος σκοτώνει μαζικά αδέσποτα και μοναχικά ζώα στη Βορειοανατολική Αττική Facebook Twitter
Φωτό: Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας Πικερμίου

Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου: Οργή για την εν ψυχρώ εκτέλεση του αδέσποτου σκύλου

Ως δήμος Ραφήνας-Πικερμίου εκφράζουμε την οργή μας και τον αποτροπιασμό για την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός ανυπεράσπιστου αδέσποτου σκύλου που έλαβε χώρα στον Δήμο μας.

Το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2018, στην Δ.Κ. Ραφήνας, όπου άγνωστος, χτύπησε στο κεφάλι με αεροβόλο όπλο, ένα ημίαιμο, καφέ, αρσενικό, μεγάλου μεγέθους σκυλί, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ζώου.

Ακόμα λοιπόν και αν δεν κατέστη ως σήμερα δυνατό να μάθουμε το όνομα του δράστη, ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, στα πλαίσια προάσπισης της φιλοζωίας και του πολιτισμού, αλλά και ως απλοί πολίτες αυτής της χώρας, νιώθουμε την ανάγκη να καταδικάσουμε απερίφραστα μια τέτοια πράξη, αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή και προωθεί στην κοινωνία το αίσθημα της ανεκτικότητας προς τόσο άδικες πράξεις.

Η προστασία των ζώων, στο δικό μας τρόπο αντίληψης, λαμβάνει τη μορφή ηθικής επιταγής.

Το δικαίωμα των ζώων να μην αντιμετωπίζονται με σκληρότητα από τους ανθρώπους μάλλον θα έπρεπε να εκληφθεί ως υποχρέωση των ανθρώπων παρά ως δικαίωμα των ζώων. Οι άνθρωποι πράγματι διαθέτουν το γνήσιο και πραγματικό καθήκον, που καθορίζεται από τις «ανθρώπινες αξίες», να μην φέρονται βάναυσα στα ζώα και αυτό ισχύει μάλλον επειδή το οφείλουν περισσότερο στον εαυτό τους,παρά στα ζώα.

Ως Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου ανακοινώνουμε ότι θα προσπαθήσουμε να πατάξουμε με κάθε μέσο αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις και καλούμετους κατοίκους της πόλης, να συνδράμουν στην προσπάθειά μας την οποία θα επεκτείνουμε και πέρα των διοικητικών ορίων του Δήμου μας.

Το μήνυμά μας είναι: σεβασμός στη ζωή με όποια μορφή αυτή εκφράζεται.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Εκατοντάδες ζώα σκοτώνονται κάθε χρόνο από διάφορους ψυχασθενεις που δεν χρειάζεται να διαθέτουν ένα όπλο, το ίδιο μου κάνει είτε ρίχνουν φόλες είτε τα κακοποιούν παθητικά. Πριν δύο μήνες έριξαν φόλα στον σκύλο μου, και πέθανε φριχτά γνωρίζω ποιος είναι, οικογένειαρχης θρησκευομενος με παιδιά, πολύ καλός άνθρωπος θα σου πουνε αν ρωτήσεις το χωριό μου.! Δυστυχώς δεν αλλάζει κάτι αν τιμωρηθεί ένας η δύο, το κράτος θα πρέπει να ενδιαφερθεί αλλά και οι πολίτες να ενημερωθουν περισσότερο. Τα έχουμε πει τόσες φορές εδώ και χρόνια, δυστυχώς δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.
Αλλάζει, αν τιμωρηθεί, και να πας να το καταγγείλεις. Θα το ξανασκεφτεί δύο φορές πριν το ξανακάνει. Και αυτός και όποιος το μάθει. Κανείς δεν θέλει να τρέχει στα δικαστήρια και να πληρώνει πρόστιμα.
Διαταραγμένο ψυχικά άτομο;;;; Μια χαρα φυσιολογικός είναι ο υπάνθρωπος. Εργάζομαι σε χωριό. Είναι πολύ πολύ μεγάλη η μερίδα των ανθρώπων που θεωρούν ότι δεν τρέχει και τίποτα να σκοτώσεις ζώο. Δεν θέλω να αναφέρω παραδείγματα. Αρκετά μας αρρωσταίνει, στη κυριολεξία, η καθημερινότητα μας.Στο χωριό υπάρχει πολιτιστικός σύλλογος. Σε κάθε γιορτή μαζευόμαστε όλοι κουστουμαρισμένοι και με μαλλί κομμωτηρίου, χορεύουμε την Παπαλαμπραινα, πίνοντας τσίπουρα και τρώγοντας σουβλάκια. Όσο αυτός θα είναι ο ορισμός του πολιτισμού και της διατήρησης της παράδοσης, η ύπαιθρος μας θα αναπαράγει τερατομορφιες.Στον αντίποδα να αναφέρω το σκεπτικό του PAG( Protect Animals Greece), πως η Ελληνική μυθολογία και παράδοση είναι γεμάτη από ιστορίες αγάπης του ανθρώπου για τα ζώα. Πως ο Έλληνας πρέπει να ξαναθυμηθεί αυτήν την αρετή και να την προσθέσει στην ταυτότητα του. Το PAG ξεκίνησε από το Λονδίνο με την πρωτοβουλία ενός εξαιρετικού Καναδού κτηνιάτρου. (για να προλάβω τυχών αντανακλαστικά στις λέξεις Έλληνας, ταυτότητα, αρετή)
Τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία και είναι θέμα χρόνου μέχρι να σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο. Κάντε τα δέοντα πριν γίνει το χειρότερο.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ