Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη Facebook Twitter
Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη
0

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα ενόχους τους κατηγορουμένους για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο το 2018.

Πρόκειται για απόφαση σε δεύτερο βαθμό, καθώς πρωτόδικα είχαν, επίσης, καταδικαστεί για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού.

Ο πατέρας της φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, στο άκουσμα της είδησης ξέσπασε σε κλάματα συγκινημένος, ενώ η μητέρα της, Κούλα Αρμουτίδου, δεν ήταν εντός της αίθουσας.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, ως ένδειξη στήριξης στην οικογένεια του θύματος. 

Η έδρα συνεδριάζει για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών για τους δράστες, που κακοποίησαν αγρίως την 21χρονη στο σπίτι του ενός, στη συνέχεια τη μετέφεραν - εν ήταν ακόμα εν ζωή - σε βραχώδη περιοχή και την πέταξαν στη θάλασσα, όπου άφησε την τελευταία της πνοή. 

Οι συνήγοροι υπεράσπισης θα προσπαθήσουν να επιτύχουν την αναγνώριση ελαφρυντικών ώστε να «σπάσουν» την ποινή ισοβίων και 15 ετών, που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στους εντολείς τους.

Ο 24χρονος Ροδίτης και ο 22χρονος συγκατηγορούμενος του με αλβανική καταγωγή έδρασαν από κοινού σε κάθε στάδιο της νύχτας που στάθηκε μοιραία για το θύμα. Ωστόσο, οι ίδιοι αρνούνται πως έδρασαν από κοινού, κρατώντας ο καθένας τη θέση του «αδρανούς» που απλώς βρισκόταν στον χώρο όταν η φοιτήτρια βασανίστηκε και βιάστηκε, επιρρίπτοντας στον άλλον την ευθύνη τόσο για όσα έγιναν στο πρώτο στάδιο εντός του σπιτιού όσο και στο τελικό με την κατακρήμνιση της βαριά χτυπημένης 21χρονης στη θάλασσα στην περιοχή της Λίνδου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ