Εμβόλιο με ραντεβού μέσω SMS και email - Ποιοι θα ειδοποιηθούν πρώτοι στην Ελλάδα

Εμβόλιο με ραντεβού μέσω SMS και email - Ποιοι θα ειδοποιηθούν πρώτοι στην Ελλάδα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, περιέγραψε αναλυτικά τη διαδικασία για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και πώς θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες. 

«Ο βασικός τρόπος που θα ενημερώνεται ο κόσμος θα είναι ψηφιακός. Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Όπως ανέφερε, οι 850.000 πολίτες που έχουν ήδη ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού. Στη συνέχεια θα μπορούν να απαντούν (χωρίς χρέωση) με τους αριθμούς 1: Αποδέχομαι και 2: Δεν αποδέχομαι.

«Στην πρώτη περίπτωση θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού και στη δεύτερη ψάχνουμε τον τρόπο αν θέλει -γιατί είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός- με ποιο τρόπο θα ζητά νέο ραντεβού, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο, οι μεγαλύτεροι θα δεχτούν πρώτα το σχετικό μήνυμα, καθώς υπάρχουν στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ηλικία του πολίτη.

Παρόμοιος θα είναι και ο τρόπος μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr, όπου θα υπάρχει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ώστε να κλείνουν οι πολίτες ψηφιακά το ραντεβού τους.

Ωστόσο σημείωσε πως «θα υπάρξουν και μη ψηφιακά μέσα, γιατί δεν έχουν όλοι οι συμπολίτες μας τις σχετικές ψηφιακές δεξιότητες αλλά δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα μέσα από ένα τηλεφωνικό κέντρο».

Σε ερώτηση για το πόσο θα μείνει στην ζωή μας το 13033, ο κ. Ζαριφόπουλος απάντησε: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τον μαζικό εμβολιασμό θα βγούμε επιτέλους από αυτή την πρωτόγνωρη περιπέτεια και δεν θα χρειαστεί να βάλουμε περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών, θα ανακόψουμε τη διασπορά του ιού και θα προχωρήσουμε στη ζωή μας».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ