Εμβολιασμός: Πόσα εμβόλια έχουν γίνει και πόσες ακόμη δόσεις θα παραδοθούν

Εμβολιασμός: Πόσα εμβόλια έχουν γίνει και πόσες ακόμη δόσεις θα παραδοθούν Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
0

Η Ελλάδα, με τα εμβόλια που παρέλαβε από την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech αυτή την εβδομάδα, έχει λάβει 414.000 εμβόλια ενώ έχει ακόμη παραλάβει 8.000 εμβόλια από τη Μoderna.

Χθες είχαν χορηγηθεί 213.735 δόσεις, με 196.009 άτομα να έχουν κάνει μόνο την πρώτη, ενώ 13.000 είχαν κάνει και τις δύο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το απόθεμα των δόσεων (σ.σ. συμπεριλαμβανομένης και της κρατημένης δεύτερης δόσης για όσους έχουν κάνει ήδη την πρώτη) είναι γύρω στις 218.000 δόσεις. Από αυτές, 196.000 χρειάζονται για τη δεύτερη δόση.

Προς το παρόν, η χώρα δουλεύει με το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, ενώ σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, οι παραδόσεις εμβολίων θα προσεγγίσουν το 1,5 εκατ. δόσεις στα τέλη του τριμήνου. 


Η κυβέρνηση έχει συζητήσει το ενδεχόμενο η έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το εμβόλιο της ΑstraZeneca να μην αφορά τις μεγαλύτερες ηλικίες.

Σε αυτή την περίπτωση οι «γραμμές εμβολιασμού» θα διαχωρισθούν για τις μεγαλύτερες ηλικίες και για τις ηλικίες κάτω των 60 ετών και τις ευπαθείς ομάδες του ίδιου φάσματος.

Στις δεύτερες, θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca για το επόμενο δίμηνο και θα χρησιμοποιηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ για τους μεγαλύτερους σε ηλικία θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ