ΕΛ.ΑΣ.: Τι αλλάζει στις άδειες οπλοφορίας και κατοχής όπλων λόγω κορωνοϊού

ΕΛ.ΑΣ.: Τι αλλάζει στις άδειες οπλοφορίας και κατοχής όπλων λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Αλλαγές στη διαδικασία για τις άδειες οπλοφορίας λόγω κορωνοϊού (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
1

Αλλαγές στη διαδικασία για τις άδειες οπλοφορίας ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Έτσι, πλέον τα αιτήματα για χορήγηση ή ανανέωση αδειών οπλοφορίας θα υποβάλλονται μέσω ταχυδρομείου, fax ή email, ενώ παρατείνονται οι άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων που λήγουν το 2020.

Αναλυτικά, οι αλλαγές που ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.:

  • Αιτήματα για τη χορήγηση ή ανανέωση αδειών οπλοφορίας (για οποιονδήποτε λόγο) θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στις κατά τόπο αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, είτε μέσω υπηρεσίας ταχυδρομείων είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή τηλεομοιοτυπίας (φαξ).
  • Διευκρινίζεται ότι, εφόσον το αίτημα υποβληθεί μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή τηλεομοιοτυπίας (φαξ), ο ενσφράγιστος φάκελος με το ιατρικό πιστοποιητικό περί ψυχικής υγείας θα αποστέλλεται μόνο μέσω υπηρεσίας ταχυδρομείων.
  • Τα αιτήματα χορήγησης ή ανανέωσης σκοπευτικών αδειών μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 6-4-2020 χωρίς τη βεβαίωση της σκοπευτικής ομοσπονδίας (ΣΚΟΕ) για τους αγώνες που πραγματοποίησαν. Η σχετική βεβαίωση θα υποβληθεί μετά την ως άνω ημερομηνία, εφόσον βεβαίως πραγματοποιηθούν αγώνες.
  • Ειδικά για τις άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων (AKKO) κινείται νομοθετική διαδικασία να παραταθούν για 1 έτος, όσες λήγουν εντός του 2020.

Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι θα απαλλάσσονται από τις δυσμενείς συνέπειες της μη τήρησης της υποχρέωσής τους σχετικά με τις προθεσμίες:

  • της υποβολής του αιτήματος για την ανανέωση της άδειας 3 μήνες πριν τη λήξη της, (προσοχή το αίτημα πρέπει να υποβληθεί το αργότερο μέχρι τη λήξη της άδειας),
  • της υποβολής του αιτήματος για την προσφυγή κατά απορριπτικής απόφασης εντός 1 μήνα από την κοινοποίηση της απόφασης στον ενδιαφερόμενο,
  • της προσκόμισης τις πρώτες πέντε μέρες κάθε 6μήνου για την θεώρηση των αδειών που είναι σε ισχύ.
Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM