Εκτός φυλακής τα αδέλφια Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος - Είχαν καταδικαστεί για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Εκτός φυλακής τα αδέλφια Χρήστος και Γεράσιμος Τσάκαλος - Είχαν καταδικαστεί για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» Facebook Twitter
0

Ύστερα από πάνω από 8 χρόνια παραμονής στη φυλακή ο Χρήστος Τσάκαλος και ο αδερφός του Γεράσιμος βρίσκονται εκτός φυλακής. Τα δύο αδέρφια είχαν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Όπως γράφει η εφημερίδα Καθημερινή, σε καθένα από τα αδέρφια είχε επιβληθεί ποινή πολυετούς κάθειρξης και αποφυλακίστηκαν έχοντας εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής τους, κάνοντας χρήση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας.

 Ο Γεράσιμος Τσάκαλος συνελήφθη την 1η Νοεμβρίου 2010, σε ηλικία 24 ετών. Βρισκόταν μαζί με  έναν φίλο και συνεργό του Μερικά λεπτά νωρίτερα οι δυο τους είχαν αφήσει ένα δέμα-βόμβα σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος, στο Παγκράτι. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Γεράσιμου, Χρήστος, συνελήφθη πέντε μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, σε κρησφύγετο στη Νέα Ιωνία Βόλου, έπειτα από κοινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ. 

Όπως αναφέρει η Καθημερινή το 2017, εκτός των άλλων, η «Συνωμοσία» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του δέματος-βόμβα στον τέως Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ενώ πιο πρόσφατα παραπέμφθηκαν σε δίκη για ηθική αυτουργία σε σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, κατηγορία από την οποία απαλλάχθηκαν. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ