Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Έκτακτη συνεδρίαση της Ιερά Συνόδου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 το πρωί υπό την προεδρία του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Η συνεδρίαση θα γίνει στο Συνοδικό Μέγαρο και το θέμα συζήτησης θα είναι «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως αρκετοί μητροπολίτες τις τελευταίες ημέρες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σχετικά με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ζήτησαν τη σύγκληση της ιεραρχίας, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και από τους 81 ιεράρχες.

Από την δική του πλευρά, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασελλάκη πριν λίγες ημέρες είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του. Συγκεκριμένα μιλώντας για το νέο αυτό νομοσχέδιο, είχε αναφέρει πως «Είμαι επιφυλακτικός. Χρειαζόμαστε να έχουμε στα χέρια μας κάποιο κείμενο για να το μελετήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε συναντηθεί και με τον Κυριάκο Μητστοάκη, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπου ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM