ΤΩΡΑ

Έκρηξη σε πλοίο στο Ηράκλειο: Στην εντατική ένας τραυματίας - Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για το Blue Horizon

Έκρηξη σε πλοίο στο Ηράκλειο: Στην εντατική ένας τραυματίας - Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για το Blue Horizon Facebook Twitter
0

Ένας τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε μονάδα εντατικής θεραπείας, μετά την έκρηξη στο πλοίο Blue Horizon, στο λιμάνι του Ηρακλείου. 

Συνολικά τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας το ατύχημα οφείλεται σε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Δύο άτομα νοσηλεύονται και σε άλλα δύο προσφέρθηκαν απλώς οι πρώτες βοήθειες μετά την διακομιδή του στο νοσοκομείο. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη του πληρώματος ηλικίας 30, 34, 27 και 45 ετών αντίστοιχα, και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ο σοβαρότερα τραυματισμένος φέρει εγκαύματα και κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στην εντατική.

Το καράβι είχε καταπλεύσει στις 6:05 στο λιμάνι του Ηρακλείου με 420 επιβάτες και αφού ολοκληρώθηκε η εκφόρτωση, ξεκίνησαν εργασίες συντήρησης. Η έκρηξη στο μηχανοστάσιο σημειώθηκε στις 9:45 το πρωί. Την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ομίλου Attica

 

Η ανακοίνωση της εταιρίας: «Η Εταιρεία σας ενημερώνει ότι σήμερα Δευτέρα, 24 Αυγούστου περί ώρα 9:30 π.μ. στο Πλοίο BLUE HORIZON το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης εκδηλώθηκε διαρροή ατμού στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Από τη διαρροή τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη πληρώματος που εκτελούσαν τις εργασίες συντήρησης, οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Εξ αυτών, δύο μέλη πληρώματος νοσηλεύονται ενώ στα υπόλοιπα δύο απαιτήθηκε μόνο η παροχή πρώτων βοηθειών».

Έκρηξη σε πλοίο στο Ηράκλειο: Στην εντατική ένας τραυματίας - Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για το Blue Horizon Facebook Twitter

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας

«Πρωινές ώρες σήμερα, σημειώθηκε ατύχημα στο χώρο του μηχανοστασίου στο Ε/Γ-Ο/Γ "Blue Horizon", Ν.Π. 10579, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Ηρακλείου.

»Το Ε/Γ-Ο/Γ είχε καταπλεύσει νωρίτερα εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα του Πειραιά, μεταφέροντας και αποβιβάζοντας με ασφάλεια συνολικά 420 επιβάτες. Από το ατύχημα τραυματίστηκαν τέσσερα (04) μέλη πληρώματος, 30, 34, 27 και 45 ετών, όλοι πλήρωμα μηχανοστασίου, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σημειώνεται ότι την ώρα του ατυχήματος στο ανωτέρω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες.


»Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε τη λύπη του για το συμβάν και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών. Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού στο σημείο μεταβαίνουν άμεσα κλιμάκια του Κλάδου Ελέγχου Πλοίων καθώς και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων, με σκοπό τη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του ατυχήματος.


Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου»

Ελλάδα
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ