Έκπληκτος ο δικηγόρος του Ζακ Κλοντ Όσβαλντ για την παραβίαση του περιοριστικού όρου

Έκπληκτος ο δικηγόρος του Ζακ Κλοντ Όσβαλντ για την παραβίαση του περιοριστικού όρου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Έκπληξη και απορία έχει προκαλέσει στον συνήγορο υπεράσπισης του πρώην τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, Χριστόφοροου Καπαρουνάκη η παραβίαση του περιοριστικού όρου αλλά και η εξαφάνιση του πελάτη του ο οποίος αναζητείται από τις Αρχές.


Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Όσβαλντ διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην υπόθεση των υποβρυχίων και της SIEMENS.
Ο κ. Καπαρουνάκης εκφράζοντάς την έκπληξή του για την εξέλιξη, απέφυγε να μιλήσει για απόδραση αιτιολογώντας την πράξη ως αποτέλεσμα ψυχολογικής πίεσης.


Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο δικηγόρος έκανε λόγο για «αθώωση» του κατηγορούμενου στην πολύκροτη υπόθεση των υποβρυχίων καθώς, όπως είπε, διορισμένος εμπειρογνώμονας με αδιάσειστα στοιχεία, είχε καταθέσει υπέρ του πρώην τραπεζίτη.
Ο συνήγορος του Ζαν Κλοντ Όσβαλντ μέσω ραδιοφωνικού προγράμματος στην «Φωνή της Ελλάδος» απευθύνει έκκληση ώστε να επιστρέψει και να παραδοθεί στις Αρχές.

Ο Γάλλοελβετος τραπεζίτης Ζακ Κλοντ Όσβαλντ που εμπλέκεται στις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων και της Siemens, παραβίασε τον κατ' οίκον περιοριστικό όρο σπάζοντας το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης, με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Ο Όσβαλντ είχε συλληφθεί το 2015 κατηγορούμενος από τον πρώην γ.γ. Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, για ξέπλυμα χρήματος σε τράπεζες της Ελβετίας. Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του. Το 2016 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με την επιβολή κατ' οίκον περιορισμού με βραχιολάκι.

Ωστόσο, δεν κατάφερε να αποφυλακιστεί άμεσα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν και άλλες δικογραφίες που αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα. Έτσι, αναγκάστηκε να φοράει το βραχιολάκι από τότε και να επιστρέφει στο σπίτι του στην περιοχή του Ζωγράφου.

Χτες, ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «διαπιστώθηκε παραβίαση των όρων του κατ' οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι») από τον υπόδικο για οικονομικά εγκλήματα, Γάλλο πολίτη, J.-Cl. Oswald. Ο επιτηρούμενος με σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήδη από τον Νοέμβριο του 2016, επέστρεψε στο σπίτι του στις 12:50 μ.μ. συνοδευόμενος από την ΕΛΑΣ, μετά την παρουσία του σε δικαστήριο. Λίγο αργότερα, στις 13:56, κατέστρεψε τον ιμάντα της συσκευής γεωεντοπισμού που φορούσε. Κατά την αναφορά της αναδόχου εταιρείας του συστήματος, η πράξη έγινε άμεσα αντιληπτή και ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία. Η αναζήτηση του επιτηρούμενου από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ