Εισήγηση των ειδικών για τα σχολεία: Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου

Εισήγηση των ειδικών για τα σχολεία: Άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η επιτροπή των ειδικών, που συνεδρίασε για τα σχολεία, εισηγήθηκε το άνοιγμα μόνο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, με αυστηρά μέτρα.

Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε, με συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, οι ειδικοί κατέληξαν σε αυτή την εισήγηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα τεθεί υπό συζήτηση το θέμα για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών της Γ' Λυκείου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στο επόμενο διάστημα, με βάση τις εξελίξεις, θα εξεταστεί και το άνοιγμα των Γυμνασίων και της Α' και Β' Λυκείου.

Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων περιλαμβάνει τη διενέργεια rapid tests στους μαθητές Λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Επίσης, προβλέπεται δημιουργία πλατφόρμας στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει διαφορετικές ώρες έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και χρήση όλων των εισόδων των σχολείων, προκειμένου να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, καθώς τα παιδιά συνοδεύονται. Επίσης, θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί στα σχολεία, πριν από το κλείσιμο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Παππάς: «Σαφώς και δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό»

LiFO politics / Γιώργος Παππάς: «Σαφώς και δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορωνοϊό»

Ο γιατρός και συγγραφέας του «Ημερολογίου Κορωνοϊού» Γιώργος Παππάς εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί, παρότι «διακηρύξαμε» τη λήξη της πανδημίας, δεν έχουμε ξεμπερδέψει καθόλου μαζί της.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ