Μετά την άρνηση να της αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της Έφης Κακαράτζουλα μέχρι το Εφετείο.

 

Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της σε δεύτερο βαθμό. Το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη κατά συγχώνευση κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών. 

 

Την απόρριψη του αιτήματος της καταδικασμένης για αναστολή ζήτησε νωρίτερα και ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ο οποίος εκτίμησε πως η έφεση δεν πρέπει  να έχει αναστέλλουσα δύναμη καθώς η 37χρονη «είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα». 

 

Χαρακτηριστικά, τόνισε στην αντίστοιχη τοποθέτησή του πως «λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισης της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα, φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

 


Αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση 


Με την φράση του προέδρου «λύεται η συνεδρίαση» που έριξε την αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση, ακούστηκαν από πρόσωπα από το περιβάλλον της Ιωάννας, λέξεις οργής προς την κατηγορούμενη: «Τέρας! Τέρας!» της φώναξαν, ενώ η 37χρονη μεταφερόταν από τους αστυνομικούς ξανά στο κρατητήριο.

 

Κατά την αποχώρηση της Ιωάννας και των κοντινών της ανθρώπων, φίλες της την συνόδευσαν μέχρι τους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω, φορώντας μάσκες αντίστοιχες με αυτήν που φορά και η ίδια.

 

Εισαγγελέας για Κακαράτζουλα: Επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, να μη δοθεί αναστολή - Τα πρώτα λόγια της Ιωάννας
Φίλες τής Ιωάννας φόρεσαν μάσκες αντίστοιχες με εκείνη που φορά η ίδια - Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

 

Σε δηλώσεις της, η Ιωάννα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση, η οποία όπως είπε, της δίνει πλέον την δυνατότητα να ασχοληθεί μόνο με τα θέματα της αποκατάστασης των βλαβών που έχει υποστεί. Ευχαρίστησε επίσης τους συνηγόρους της, αλλά και όσους την στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα, αλλά και τον κόσμο που της εκφράζει την συμπάθειά του.

 

Οι συνήγοροί της, ευχαρίστησαν τους ανθρώπους που έσπευσαν να καταθέσουν στο δικαστήριο, γιατρούς και άλλους, ενώ τόνισαν πως η Έφη σε πεντέμιση χρόνια θα μπορεί να αποφυλακιστεί.