Επίθεση με βιτριόλι: Μέγιστη ποινή στην 37χρονη - Κάθειρξη 15 ετών χωρίς ελαφρυντικά

Ελαφρυντικά Facebook Twitter
0

Το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην 37χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020.

Το δικαστήριο επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και ακόμα 6 μήνες για το πλημμέλημα της απείθειας. Αντίστοιχη ήταν και η εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί.

Νωρίτερα οι δικαστές απάντησαν ομόφωνα όχι στην αναγνώριση ελαφρυντικού στην κατηγορούμενη η οποία είχε ζητήσει να της αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Αρνητικά πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης, ο οποίος είπε πως, η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο. Επισήμανε ωστόσο πως η σύννομη ζωή δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο αλλά με τον ουσιαστικό σεβασμό στα προστατευόμενα από το κράτος έννομα αγαθά, ώστε το έγκλημα που έχει τελέσει να είναι η μοναδική παραφωνία.

Ο κ. Μαστραντωνάκης τόνισε ακόμη πως η αναγνώριση ελαφρυντικού στην 37χρονη, είναι αβάσιμη αφού αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη επί ένα χρόνο παρακολουθούσε την παθούσα και τον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε περιστασιακή σχέση χωρίς δεσμεύσεις.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου».

Για την ποινή ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης των 15 ετών: "προτείνω 15 έτη ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της απόπειρρας ανθωρποκτονίας και έξι μήνες για απείθεια".

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΚΡΗ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Έλειπαν έγγραφα και κοσμήματα της 59χρονης από το σπίτι - Δεν υπάρχουν σημάδια διάρρηξης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η άτυχη γυναίκα ζούσε μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και είχε αγοράσει την μονοκατοικία για να είναι κοντά στους συγγενείς της
THE LIFO TEAM
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΝΕΚΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΟΣ

Ελλάδα / Ζωγράφου: «Ήμουν σίγουρος 100% ότι έχει σκοτώσει τη θεία και την ξαδέλφη μου» - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Ο 54χρονος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή πριν τρεις μήνες και ο ιατροδικαστής εκτιμά πως οι σοροί τοποθετήθηκαν στο συγκεκριμένο σημείο πριν από έναν μήνα
THE LIFO TEAM