Εγκαινιάστηκε το πάρκο της Νικόπολης στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εγκαινιάστηκε το πάρκο της Νικόπολης στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Facebook Twitter
0

Το πάρκο της Νικόπολης, ένας «πυρήνας» πρασίνου στη δυτική Θεσσαλονίκη, εγκαινιάστηκε σήμερα.

Το πάρκο, με σύγχρονο εξοπλισμό, χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με 1,2 εκατ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

- περιοχές διέλευσης – στάσης πεζών (διαδρομών και μικρών καθιστικών – πλατειών) με υδατοδιαπερατό χαρακτήρα και με τη χρήση ψυχρών υλικών σε επιφάνεια 864,26 τ.μ. ήτοι σε ποσοστό 15,43% της συνολικής περιοχής παρέμβασης. Στις διαμορφώσεις αυτές περιλαμβάνεται και η κατασκευή ξύλινων ραμπών και υπερυψωμένης ξύλινης εξέδρας,

- εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού (καθιστικά με πρωτότυπη σχεδίαση, εξοπλισμός στάθμευσης ποδηλάτων, καλάθια απορριμμάτων, βρύση), πλακοστρώσεις, ψυχρά υλικά (κυβόλιθοι),

- εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης με χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας (LED),

- ιδιαίτερη μέριμνα για την πρόσβαση των ΑμεΑ, με κλίσεις που εξυπηρετούν την παρουσία τους στις ράμπες και στην εξέδρα και με χειρολεισθήρα στο προβλεπόμενο για ΑμεΑ ύψος.

Εγκαινιάστηκε το πάρκο της Νικόπολης στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Facebook Twitter
Εγκαινιάστηκε το πάρκο της Νικόπολης στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Facebook Twitter
Εγκαινιάστηκε το πάρκο της Νικόπολης στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Facebook Twitter

Τα εγκαίνια έγιναν από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για ένα εντυπωσιακό πάρκο, έναν πόλο αναψυχής, σε μία περιοχή που αποκτά τον πρώτο οργανωμένο χώρο πρασίνου της έπειτα από 50 χρόνια. «Είναι μία ξεχωριστή ημέρα για τη Νικόπολη του Δήμου Παύλου Μελά, που αποκτά μετά από πέντε δεκαετίες το πρώτο της πάρκο. Ημέρες όπως η σημερινή και έργα όπως αυτό που εγκαινιάζουμε είναι αυτά που δίνουν σε όλους μας κουράγιο, είναι αυτά μας γεμίζουν αισιοδοξία, που μας δίνουν δύναμη να συνεχίζουμε, να ξεπερνάμε τις δυσκολίες», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο περιφερειάρχης εξήρε την άριστη συνεργασία με τον μητροπολίτη Βαρνάβα, τον δήμαρχο και την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, που έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: Για 1-2 κλωτσιές μιλά ο δράστης

Ελλάδα / Δολοφονία 64χρονου στην Αρκαδία: «Τον κλώτσησα μία ή δύο φορές» ισχυρίζεται ο δράστης

Με σκυφτό κεφάλι πέρασαν την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Τρίπολης λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι ο 40χρονος και η 36χρονη γυναίκα που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 64χρονου στην Αρκαδία
LIFO NEWSROOM