ΕΦΚΑ: Απεργία για να μην μπουν ιδιώτες στην έκδοση συντάξεων - Τι ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας

ΕΦΚΑ: Απεργία για να μην μπουν ιδιώτες στην έκδοση συντάξεων - Τι ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας Facebook Twitter
Στοίβες φακέλων στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών Αττικής στο κέντρο της Αθήνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ/STR
0

Απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, αντιδρώντας στη διαδικασία μερικής ή ολικής ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Χθες Τρίτη, πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας έκαναν  συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, Τάσο Ζερβό, να καταγγέλλει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης, με την επίκληση των εκκρεμών συντάξεων. 

Οι ανεπάρκειες σε στοιχειώδη μέσα (υποδομές, υπολογιστές, προσωπικό) από τη μια, αλλά και ο δύσκολος αγώνας που δίνουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ να ανταποκριθούν στην έκδοση των συντάξεων «μέσα σε στοίβες φακέλων, δεν παραπέμπουν στο μοντέλο της Δημόσιας Διοίκησης που θέλουμε να δημιουργήσουμε», σχολίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μετά από πρόσφατη επίσκεψη στον ΕΦΚΑ.

Όπως αναφέρει το Έθνος, μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση ξεκίνησαν να δουλεύουν στο σύστημα περίπου 150, νέοι σε ηλικία, υπάλληλοι που μονιμοποιήθηκαν

Την περασμένη εβδομάδα ο Κωστής Χατζηδάκης υπέγραψε απόφαση για να χρησιμοποιηθούν και οι υπηρεσίες 100 συνταξιούχων, οι οποίοι με την εμπειρία τους μπορούν να βοηθήσουν στην έκδοση των συντάξεων και θα πληρώνονται ανά τεμάχιο, ενώ παράλληλα, προωθείται η πρόσληψη 150 νέων συμβασιούχων οικονομολόγων με σύμβαση έργου, με πληρωμή επίσης ανά τεμάχιο, για να βοηθήσουν κι εκείνοι.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών, οι οποίοι έχουν γνώση και επαφή με το αντικείμενο.

«Θέλουμε να το προχωρήσουμε και δεν είναι κάτι πρωτότυπο, γίνεται ήδη στις πολεοδομίες με τους μηχανικούς από το 2010», έγραψε ο υπουργός Εργασίας, για να αναρωτηθεί: «Τι στο καλό έχει πια η έννοια ''ιδιωτικό'' στην Ελλάδα, που ορισμένοι έχουν φάει αυτό το κόλλημα και δεν μπορούν να δεχτούν τη συμμετοχή των ιδιωτών; Δεν μπορεί ό,τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ιδιωτικό τομέα να είναι σωστό και ό,τι κάνουμε εμείς λάθος».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ