«Συναγερμός» έχει σημάνει στις Αρχές έπειτα από τη σύλληψη ενός 41χρονου Έλληνα αστυνομικού και της συντρόφου του από τις τουρκικές αρχές.

 

Πρόκειται για τον Μ.Β. αστυνομικό που υπηρετεί στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης και την 28χρονη σύντροφό του, Α.Τ, υπάλληλο στα διόδια της Εγνατίας οδού, από τις Φέρες, όπως αναφέρει το iefimerida.

 

Πληροφορίες του Evros-news αναφέρουν πως την Κυριακή ο αστυνομικός μαζί με τη σύντροφό του ξεκινώντας από τους Κήπους πήγαν εκδρομή στην Τουρκία.

 

Σήμερα όμως έγινε γνωστό ότι οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν τον ίδιο και τη γυναίκα, άγνωστο σε ποια ακριβώς περιοχή, αν και η αρχική πληροφορία ανέφερε ότι πρόκειται για την ευρύτερη περιοχή της Αδριανούπολης. Σύμφωνα πάντα με το  Evros-news, η τουρκική πλευρά φέρεται να υποστηρίζει πως τα δύο άτομα κινούνταν σε απαγορευμένη περιοχή.

 

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, ενώ παραμένουν σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης, μέχρι να εξεταστούν τα κινητά τους τηλέφωνα.

 

Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.

 

Νωρίτερα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε γνωστό πως κατά δήλωση των τουρκικών αρχών, ο αστυνομικός συνελήφθη μαζί με την κοπέλα, γιατί ενώ επέστρεφαν στην Ελλάδα, 50 μέτρα πριν περάσουν τα σύνορα πλησίασαν στο ένα μέτρο απαγορευμένη περιοχή.

 

Και οι δύο παραπέμφθηκαν στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, στην Αδριανούπολη.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

 

Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

 

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

 

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

 

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».