Έβρος: Διπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές

Έβρος: Διπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές Facebook Twitter
Έβρος: Διπλασιάστηκαν οι μεταναστευτικές ροές (Eurokinissi)
0

Σε περισσότερους από 400 μετανάστες αποτράπηκε η είσοδος, μέσα σε 24 ώρες, την Τρίτη στην περιοχή του Έβρου.

Πρόκειται για τον διπλάσιο αριθμό μεταναστευτικών ροών, που καταγράφηκε την Τρίτη στα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκία.

Η μεγαλύτερη πίεση, σύμφωνα με την Καθημερινή, ασκήθηκε στο Τυχερό και τις Φέρες, κατά τις βραδυνές ώρες ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν την είσοδο σε περισσότερους από 400 παράτυπους μετανάστες.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ανάλογες κινήσεις της προηγούμενης μέρας κυμαίνονταν μεταξύ 200-250, καταγράφοντας αύξηση των μεταναστευτικών ροών σε 100% σε ένα 24ωρο.

Από τις αστυνομία, αξιολογούνται πληροφορίες που θέλουν ομάδες 500-1.000 ατόμων να μετακινούνται νοτιότερα, προς τις παράκτιες περιοχές της Τουρκίας.

Αντίστοιχες οι ανησυχίες της ελληνικής πλευράς και στα θαλάσσια σύνορα με στελέχη του Λιμενικού να αναφέρουν στην «Καθημερινή» πως τις τελευταίες δύο ημέρες βρίσκονται σε επιφυλακή έπειτα από πληροφορίες για μετακίνηση σημαντικού αριθμού μεταναστών προς τις ακτές της Τουρκίας, απέναντι από τη Λέσβο, την Κω, το Φαρμακονήσι και αλλού.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο, αποδίδουν την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην εποχικότητα του φαινομένου και όχι σε μια οργανωμένη προσπάθεια των τουρκικών αρχών προκειμένου να εντείνουν την πίεση στα ελληνοτουρκικά  σύνορα.

«Η Frontex του 2016 δεν συγκρίνεται με την Frontex του σήμερα. Έχει ενισχυθεί με αρκετούς φρουρούς ήδη και θα ενισχυθεί με 10 χιλιάδες συνολικά.

Η εμπειρία μας στον Έβρο έδειξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αντανακλαστικά να βοηθήσει την Ελλάδα και σε πολιτικό και σε επιχειρησιακό επίπεδο», τόνισε ο μιλώντας χθες στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται διαδικτυακά, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Με πληροφορίες της Καθημερινής

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ