Επίσκεψη στις οδούς Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, εκεί όπου χθες κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, πραγματοποίησε το ΕΒΕΑ. 

 

«Κλιμάκια του ΕΒΕΑ μετέβησαν σήμερα το πρωί στην περιοχή και κατέγραψαν τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές, όπως το ίδιο είχε πράξει και στα θλιβερά γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008, του Μαρτίου 2009, του Μαΐου 2010, του Ιουνίου 2011 και στην Ερμού τον Ιούλιο του 2017. Από την καταγραφή προέκυψε ότι επλήγησαν συνολικά 26 επιχειρήσεις, από τις οποίες 24 επιχειρήσεις ανήκουν στους κλάδους των ενδυμάτων, υποδημάτων, γραβατών, παιχνιδιών, ειδών δώρου, δερματίνων ειδών - τσαντών, κοσμημάτων, είδη οικιακής χρήσης, γκαλερί και 2 είναι τράπεζες, όπου κατά δήλωσή τους έχουν υποστεί ζημιές κυρίως θραύση τζαμαριών, βιτρινών και πορτών», ανέφερε το ΕΒΕΑ σε ανακοίνωση του ενώ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και το διοικητικό συμβούλιο καταδίκασαν απερίφραστα τα περιστατικά βίας. 

 

«Το εκτιμώμενο κόστος ζημιών από την καταγραφή των κλιμακίων του ΕΒΕΑ υπολογίζεται περίπου σε 60.000€ - 70.000€», ανέφερε το ΕΒΕΑ ενώ ο κ. Μίχαλος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας την εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών και την άμεση έκδοση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, με την οποία προβλέπεται η καταβολή αποζημιώσεων σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που υφίστανται ζημιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

 

Καταδίκη από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηναίων 

 

Με μια λιτή δήλωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τοποθετήθηκε για τους χθεσινοβραδινούς βανδαλισμούς στα καταστήματα των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι' αυτό ως εδώ!»

 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο σημείο - Η απάντηση της Γεροβασίλη

 

To σημείο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν γίνεται να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων. Η ασφάλεια και η τάξη την επόμενη μέρα θα επανέλθει. Τέτοιες εικόνες εφόσον μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός θα σταματήσουν», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάστηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Ο κ. Μητσοτάκης μετεωρίζεται από την λασπολογία στην τρομολαγνεία και τον απύθμενο λαϊκισμό», δήλωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη. «Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν παραπλανάται από τα ψεύδη και την υποκρισία», συμπλήρωσε η υπουργός.