Δυσαρέσκεια στο Φανάρι: Ο Βαρθολομαίος κάλεσε την Ελληνίδα πρόξενο για την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

Δυσαρέσκεια στο Φανάρι: Ο Βαρθολομαίος κάλεσε την Ελληνίδα πρόξενο για την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την έλλειψη ενημέρωσης του από το ελληνικό κράτος, σχετικά με τη συμφωνία για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, στο πλαίσιο της προτεινόμενης συνταγματικής αναθεώρησης. 

Όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάλεσε, σήμερα, τη γενική πρόξενο της Ελλάδας, Γεωργία Σουλτανόπουλου, ζητώντας να ενημερωθεί από την Αθήνα για τις εξελίξεις.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας πηγές από το Φανάρι σημείωναν ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ούτε από την Εκκλησία της Ελλάδος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει αποφασίσει να τηρήσει στάση αναμονής μέχρι την ενημέρωσή του. 

Με την «Πράξη του 1928» πάντως, οι μητροπόλεις στις περιοχές που προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους (Ήπειρος, Μακεδονία, Θράκη, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα) εξακολουθούν να υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Οι εν λόγω μητροπόλεις παραχωρήθηκαν από το Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Ελλάδος για να διοικούνται σύμφωνα με τη Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη του 1928.

Στις 16 Νοεμβρίου η Ιερά Σύνοδος θα εξετάσει τη συμφωνία που αφορά στη μισθοδοσία των κληρικών και στην αξιοποίηση εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ