Έργα για δύο μεγάλους ποδηλατόδρομους εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

 

Ο υπουργός, μαζί με δημάρχους από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Γιάννης Μώραλης, έκαναν μια συμβολική βόλτα με ποδήλατο, στο κέντρο της Αθήνας, από την πλατεία Κοτζιά ως το Ζάππειο.

 

Δύο νέοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα - Οι καινούργιες διαδρομές

 

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της ποδηλατικής διαδρομής, από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά, και ειδικότερα το τμήμα Γκάζι-Κηφισιά, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ. «Παράλληλα, θα κατασκευαστεί άλλος ένας ποδηλατόδρομος, ένα έργο ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, με αφετηρία από το σταθμό του μετρό της Κατεχάκη και ο οποίος μέσω Πολυτεχνειούπολης και Πανεπιστημιούπολης, θα καταλήγει στο σταθμό του μετρό στον Ευαγγελισμό», συμπλήρωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, σημειώνοντας ότι αμφότερα τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του Πράσινου Ταμείου.

 

Δύο νέοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα - Οι καινούργιες διαδρομές

 

Δύο νέοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα - Οι καινούργιες διαδρομές

 

Παράλληλα, ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει την πολιτική για την ηλεκτροκίνηση. «Στην πολιτική αυτή περιλαμβάνεται ένα οικολογικό bonus για όσους αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα, το οποίο θα είναι πολύ ισχυρότερο για όσους αγοράσουν ηλεκτρικά ποδήλατα. Θέλουμε να κάνουμε επί της ουσίας ένα άνοιγμα στο ποδήλατο», ανέφερε σχετικά.

 

Δύο νέοι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα - Οι καινούργιες διαδρομές

 

«Σήμερα, ημέρα του ποδηλάτου, η ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, δήμαρχοι από όλη την Αττική, αλλά και από όλη την Ελλάδα, συγκεντρωθήκαμε εδώ για μία κίνηση συμβολική: Μία ποδηλατοδρομία. Να δείξουμε ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος ζωής, ένας διαφορετικός, καλύτερος τρόπος ζωής», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ευχήθηκε αυτή να είναι η τελευταία συμβολική κίνηση.

 

«Του χρόνου την ημέρα του ποδηλάτου να τη γιορτάσουμε όλοι μαζί εδώ στον Μεγάλο Περίπατο, σε μία διαδρομή που θα φθάνει τα 7 χλμ. Μία διαδρομή που θα απελευθερώσει 50 στρέμματα δημόσιου χώρου και θα αλλάξει την Αθήνα», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ