Το δώρο που θέλει φέτος η Gen Z ίσως βρίσκεται σε κάποιο ξεχασμένο ντουλάπι σου

Το δώρο που θέλει φέτος η Gen Z ίσως βρίσκεται σε κάποιο ξεχασμένο ντουλάπι σου Facebook Twitter
0

Προσπαθείτε να βρείτε κάποιο μοντέρνο gadget για να κάνετε δώρο Χριστουγέννων σε κάποιον από τον περίγυρό σας που ανήκει στη λεγόμενη Γενιά Ζ (Gen Z); Μάλλον, το τέλειο δώρο είναι παρατημένο για χρόνια στην ντουλάπα σας και πλέον αποτελεί μια ρετρό φωτογραφική μηχανή.

Οι περισσότεροι από τη γενιά των Millenials έχουν ξεκάθαρες αναμνήσεις για το πως ήταν η ζωή χωρίς διαδίκτυο, smartphone και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ωστόσο, η Gen Z, που αποτελείται από όσους γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως τις αρχές της δεκαετίας του 2010, έχουν μεγαλώσει αλληλεπιδρώντας ενεργά με τον ψηφιακό κόσμο.

Η γενιά αυτή μιλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χρησιμοποιεί smartphone σχεδόν για όσο θυμάται τον εαυτό της. Έτσι, για αυτούς τους νεαρούς, μια παλιά φωτογραφική μηχανή αποτελεί μια ωραία σύνδεση με μια εποχή που δεν έχουν ζήσει ποτέ ή θυμούνται πολύ αμυδρά.  

Πέραν της νοσταλγίας και της ρετρό μόδας των τελευταίων ετών, αυτό που κάνει τις αναλογικές φωτογραφικές μηχανές ελκυστικές για τη νέα γενιά είναι ότι τους δίνει τη δυνατότητα να καταγράψουν στιγμές με φίλους και συγγενείς με έναν χειροπιαστό τρόπο, ειδικά αφότου έχασαν τόσα πολλά στα lockdowns της πανδημίας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλές από τις εταιρείες του κλάδου επιστρέφουν δυναμικά στις στιγμιαίες φωτογραφικές μηχανές, κυκλοφορώντας μοντέλα είτε σε ζωηρά χρώματα είτε σε μια πιο βίντατζ αισθητική, που απευθύνεται σε νεαρότερες ηλικίες.

Με πληροφορίες από CNBC

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ