Ο ένας από τους δύο κατηγορουμένους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ως ύποπτο κρούσμα του κορωνοϊού.

 

Πρόκειται για τον 23χρονο Ροδίτη κατηγορούμενο για τη δολοφονία της 19χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Ο συγκεκριμένος μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης με πυρετό από το ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στο Θριάσιο νοσοκομείο, ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

 

Ο 23χρονος είχε πυρετό και- σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ- δεν εμφάνιζε κάποιο άλλο σύμπτωμα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε για τον κορωνοϊό. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, είχε πει ότι έχει πυρετό την Τετάρτη στο δικαστήριο, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας.

 

Η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίζεται κατ' εξαίρεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, καθώς εκπνέει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Αυτή την εβδομάδα, οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους έριξαν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον.

 

 Την Τρίτη, ο 23χρονος Ροδίτης υποστήριξε ότι ήταν παρών, αλλά ότι ήταν εντελώς αμέτοχος στο αναπάντεχο ξέσπασμα βίας του συγκατηγορουμένου του. Υποστήριξε ότι δεν σκότωσε ούτε βίασε την φοιτήτρια και απάντησε ότι δεν νιώθει τύψεις για τα όσα υπέστη η 19χρονη για- ισχυρίστηκε- δεν έκανε τίποτα, αλλά είπε ότι νιώθει άσχημα γιατί δεν απέτρεψε τον συγκατηγορούμενό του.

 

Την Τετάρτη, ο 22χρονος αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος και αυτός με τη σειρά του έριξε τις ευθύνες στον συγκατηγορούμενό του. Περιέγραψε ότι ο Ροδίτης άρχισε να χτυπά αρχικά και μετά να μαχαιρώνει την άτυχη 19χρονη. «Τον έσπρωξα και μου είπε "εσύ να κάτσεις στη γωνία". Φοβήθηκα για τη ζωή μου», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του.