Δολοφονία Τοπαλούδη: «Άρχισε να την χτυπά, φοβήθηκα»- Ο ένας κατηγορούμενος «δείχνει» τον άλλο

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Άρχισε να την χτυπά, φοβήθηκα»- Ο ένας κατηγορούμενος «δείχνει» τον άλλο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με την απολογία του 22χρονου αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου συνεχίστηκε η δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, ο οποίος απέδωσε τις ευθύνες στον 23χρονο Ροδίτη, όπως είχε κάνει και εκείνος αποδίδοντας κάθε ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του.

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στο μοιραίο βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2018, ο 22χρονος έδειξε τον Ροδίτη ως τον μοναδικό υπεύθυνο για τον μαρτυρικό θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη. Κλαίγοντας, ο 22χρονος απευθύνθηκε στον πατέρα της 19χρονης λέγοντας: «Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη. Δεν έχω τη δύναμη να κοιτάξω αυτόν τον άνθρωπο. Μια μεγάλη συγγνώμη. Δεν σκότωσα εγώ την Ελένη κ. Πρόεδρε».

Ο 22χρονος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο 23χρονος συγκατηγορούμενος του θίχθηκε από μία φράση της 19χρονης κατά τη διάρκεια της συνεύρεσής τους. «Κοίταξε μια στιγμή τα νύχια της η Ελένη και του είπε "άντε τελείωνε". Αυτός εξοργίστηκε και άρχισε να την χαστουκίζει, να τη χτυπάει, να την κλοτσάει. Εγώ καθόμουν σαν μαλ...ας. Δεν ήξερα ποιον να υποστηρίξω, την κοπέλα ή το φίλο μου. Μετά έφυγε και γύρισε με ένα μαχαίρι, άρχισε να την μαχαιρώνει και μετά το πέταξε κάτω με δύναμη. Μετά έπιασε το σίδερο από δίπλα και άρχισε να την χτυπάει. Τον έσπρωξα και μου είπε "εσύ να κάτσεις στη γωνία". Φοβήθηκα για τη ζωή μου», υποστήριξε ο 22χρονος κατηγορούμενος.

Στην απολογία του είπε ακόμη ότι πήγε την λιπόθυμη φοιτήτρια να της κάνει μπάνιο, σκηνή που ανέφερε και ο συγκατηγορούμενος του χθες, εντάσσοντας την όμως στην βαναυσότητα του 22χρονου κατά του θύματος που ο ίδιος παρακολουθούσε παγωμένος.

Ο 22χρονος είπε ότι ενώ έκανε μπάνιο τη 19χρονη, εκείνη του ζήτησε να την πάει στο νοσοκομείο. «Κατευθυνόμασταν στο νοσοκομείο αλλά είδα ότι μπήκε (σσ ο Ροδίτης) σε έναν χωματόδρομο και κατάλαβα ότι δεν πάει στο νοσοκομείο. Βγήκε έξω, μου είπε "Εγώ θα την τελειώσω αυτή. Θα με κλείσει φυλακή". Την πήρε στον ώμο του και γύρισε μετά από δέκα λεπτά και μου είπε "εντάξει Αλβανέ τελείωσε... μπες μέσα... Γυρίσαμε στο σπίτι και μου είπε "Αλβανέ μάζεψε ό,τι έχει αίματα και στοιχεία". Έτσι και έκανα εγώ. Ό,τι είχε τα μάζεψα. Το μαχαίρι, τα προφυλακτικά, το σίδερο. Γέμισε έναν κουβά με νερό και χλωρίνη. Εγώ τον παρακολουθούσα σαν χαμένος. Μου είπε ξεκινά να καθαρίζεις. Όταν είδε ότι αργούσα επειδή είχε πολύ αίμα, ήρθε κι αυτός με ένα σφουγγάρι..."», είπε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος.

Ακόμη, υποστήριξε ότι ο Ροδίτης τον απείλησε λέγοντας του «αν αυτό το πεις πουθενά θα σου κάνω τα ίδια και χειρότερα. Και στην οικογένεια σου». «Το ξέρω είναι λάθος μου όλο αυτό που το άφησα να γίνει, αλλά πραγματικά εγώ είμαι αυτός που δεν προστάτεψα την Ελένη. Τις επόμενες μέρες συναντηθήκαμε (με τον Ροδίτη) και μου είπε να πούμε ότι την αφήσαμε Αφάντου», είπε ακόμη στο δικαστήριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM