Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο 75χρονος που ομολόγησε πως πυροβόλησε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, στην Αγία Βαρβάρα την περασμένη Πέμπτη.

 

Ο κατηγορούμενος, φέρεται να περιέγραψε στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς την σχέση  τουμε τη γυναίκα, με την οποία παντρεύτηκαν το 1982 και από το 2017 βρισκόταν σε διάσταση.

 

«Το απόγευμα της 3ης Ιουνίου 2021 Πήγα στο σπίτι της για να την ζητήσω και πάλι τα χρυσαφικά και εκείνη έλειπε. Φεύγοντας, την βλέπω από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου να πλησιάζει στο σπίτι της. Εγώ στάθμευσα το αυτοκίνητο μου, γύρισα πίσω και της ζήτησα τα πράγματα της αδερφής μου, λέγοντας ότι η αδερφή μου ήταν σα μάνα μου. Εκείνη τότε με εξύβρισε με την φράση «χέστηκα μ@@@κα», ισχυρίστηκε ο δράστης. 

 

«Εγώ, μετά απ’ όλα όσα είχα περάσει, τρελάθηκα και μην ξέροντας τι κάνω πυροβόλησα μία ή δύο φορές με το πιστόλι που είχα μαζί μου. Το πιστόλι το είχα πάρει μαζί μου απλά για να την φοβερίσω. Μακάρι να μην είχε συμβεί αυτό, το μετάνιωσα και ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά μου και από όλους» πρόσθεσε ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος, υποστηρίζοντας πως  τον Νοέμβριο του 2018 είχε πάθει εγκεφαλικό και έκτοτε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

 

Αναφορικά με το όπλο, υποστήριξε ότι το έχει στην κατοχή του 8 χρόνια έπειτα από μια μετακόμιση σε φιλικό σπίτι. «Το είχα πάρει χωρίς να πω τίποτα σε κανένα, είναι παλιό, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ». Μετά τον πυροβολισμό περιέγραψε ότι βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση και δεν θυμόταν τι έκανε.

 

«Αργότερα, ενώ βρισκόμουν στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας πεζός, επικοινώνησα τηλεφωνικά με την κόρη μου και της ανέφερα ότι έγινε κάτι τρομερό. Εκείνη μου είπε να περιμένω εκεί που είμαι για να έρθει, αλλά εγώ έφυγα. Όλο το βράδυ περιπλανιόμουν πεζός και έφτασα μέχρι το Σκαραμαγκά. 

 

Δε θυμάμαι κάτι περισσότερο. Δεν επέστρεψα καθόλου στο σπίτι. Το κινητό μου τηλέφωνο το είχα συνεχώς μαζί μου, είχε τελειώσει μπαταρία. Βρισκόμενος σε άθλια ψυχολογική κατάσταση το πρωί, πήγα στο σπίτι της κόρης μου, με την οποία μίλησα και εκδήλωσα την επιθυμία να παραδοθώ στην αστυνομία, καθώς είμαι μετανιωμένος. 

 

Εκείνη επικοινώνησε με το δικηγόρο και το απόγευμα της ίδιας μέρας παραδόθηκα στην αστυνομία παραδίδοντας ταυτόχρονα και το πιστόλι με το οποίο είχα πυροβολήσει», φέρεται να είπε ο άνδρας

 

Ο άνδρας φέρεται να εξιστόρησε στους αστυνομικούς την ζωή του με το θύμα, πως από το 1960 ο πατέρας του λειτουργούσε καθαριστήριο, το οποίο λόγω οικονομικών προβλημάτων του 1980 το έγραψε στο όνομα της συζύγου του. Κατά τον ίδιο είχαν περιουσιακές διαφορές σχετικά με τον ίδιο και την κόρη του και ισχυρίστηκε πως το θύμα του έκανε συχνά μηνύσεις «χωρίς λόγο».