Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8 μονάδων για ΝΔ – Πώς βλέπουν οι πολίτες μια κυβέρνηση συνεργασίας

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 8 μονάδων για ΝΔ – Πώς βλέπουν οι πολίτες μια κυβέρνηση συνεργασίας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Εξακομματική βουλή και διαφορά οκτώ μονάδων μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που διεξήχθη στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 1.103 πολιτών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 
η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% επί των εγκύρων, 

  • 26% ο ΣΥΡΙΖΑ 
  • 10,5 το ΠΑΣΟΚ που, μετά το Qatargate, καταγράφει πτώση μιας μονάδας και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, δείχνει να χάνει μία ποσοστιαία μονάδα,
  • 5% το ΚΚΕ
  • 4% η Ελληνική Λύση 4% και 
  • 3% το ΜεΡΑ2

Ωστόσο, όπως δείχνει η λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», δηλαδή οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό τους είναι υψηλό και διαμορφώνεται στο 13%. 

Δημοσκόπηση Pulse: Facebook Twitter
 

Δημοσκόπηση Pulse: Facebook Twitter


Στην ερώτηση για το αν προτιμούν αυτοδυναμία ενός κόμματος ή κυβέρνηση συνεργασίας, οι απαντήσεις ήταν μοιρασμένες. 

Η πλειονότητα προτιμά, σε περίπτωση αυτοδυναμίας, μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Μεγαλύτερη είναι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ως κορμού στο ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 17% έναντι μόλις 8% της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, το 48% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι προτιμά μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ μετά το βράδυ των εκλογών, έναντι του 33% που επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

Δημοσκόπηση Pulse: Facebook Twitter
Δημοσκόπηση Pulse: Facebook Twitter
Δημοσκόπηση Pulse: Facebook Twitter


Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά ένδεκα μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα, με το ποσοστό, ωστόσο, όσων δε θεωρούν κανέναν από τους δύο κατάλληλο, να είναι υψηλό. 

Δημοσκόπηση Pulse: Facebook Twitter

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση των κρίσεων, σε θέματα ανάπτυξης και οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται μακράν καταλληλότερος, με 37%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα και μόλις 7% του Νίκου Ανδρουλάκη. Σημαντικό είναι το ποσοστό που δεν θεωρεί κανέναν κατάλληλο, το οποίο διαμορφώθηκε στο 23%.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ