Δημοσκόπηση Marc: «Ναι» στο εμβόλιο λένε 7 στους 10 - Τι απαντούν σε πρόωρες εκλογές

Δημοσκόπηση Marc: «Ναι» στο εμβόλιο λένε 7 στους 10 - Τι απαντούν σε πρόωρες εκλογές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τη γνώμη των Ελλήνων για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, τον πρόσφατο ανασχηματισμό αλλά και αν επιθυμούν πρόωρες εκλογές καταγράφειδημοσκόπηση της Marc, που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση εμβολιασμού κατά της Covid-19, το 70,1% απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» έναντι 26,5% που εμφανίζονται αρνητικοί. 

Σε όσους δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, περιλαμβάνεται η συντριπτική πλειονότητα των ηλικιωμένων, ενώ παρά την προοπτική του εμβολίου, οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα χρειαστεί χρόνο, πέρα από το Πάσχα και ίσως ακόμα και το καλοκαίρι.

Tην ίδια στιγμή, το 53% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ ένας στους δύο εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα μέτρα οικονομικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων. 

Αναφορικά με την πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει τις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 38,6% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, περίπου 3 στους 4 επιθυμούν εξάντληση της τετραετίας και ποσοστό 55,1% θεωρεί ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός θα βελτιώσει την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το 53,6% θεωρεί ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ