Δημήτρης Μαρέδης: Φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο για την απόπειρα εκβίασης της Ζέττας Μακρή

Δημήτρης Μαρέδης: Φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο για την απόπειρα εκβίασης της Ζέττας Μακρή Facebook Twitter
0

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο ιδιοκτήτης ιστοσελίδας, που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος της βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττας Μακρή.

Η υπόθεση αφορά αρνητικά και στοχοποιητικά δημοσιεύματα σε βάρος της κ. Μακρή από το φθινόπωρο του 2024, τα οποία, σύμφωνα με την απόφαση, συνδέθηκαν με πιέσεις για οικονομική στήριξη μέσω «διαφημιστικής προβολής» αξίας 15.000 ευρώ. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης για αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου. Η ποινή είναι μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Η εισαγγελέας έδρας τόνισε στην αγόρευσή της ότι τα δημοσιεύματα σε συνδυασμό με γραπτά μηνύματα προς τη βουλευτή, στα οποία ασκούνταν πιέσεις για την καταβολή χρημάτων, στοιχειοθετούν την απόπειρα εκβίασης. Όπως είπε, ο κατηγορούμενος ζητούσε το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να παύσει τις δυσφημιστικές αναρτήσεις, επιχειρώντας να το εμφανίσει ως διαφημιστική δαπάνη. Οι ισχυρισμοί του περί δημοσιογραφικού σχολιασμού δεν έγιναν δεκτοί.

Η Ζέττα Μακρή, σε δήλωσή της μετά την απόφαση, ανέφερε: «Τα στοιχεία ήταν αδιάσειστα. Η απόφαση είναι πάντα σεβαστή και για εμάς σωστή».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της, Γιάννης Καραγκιόζος, χαρακτήρισε την απόφαση «ορόσημο», σημειώνοντας ότι «αποδεικνύει πως ο δημόσιος λόγος δεν μπορεί να αποτελεί μέσο εκβιαστικής συναλλαγής».


 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM