Δήμητρα Λιάνη: Αν ο Ανδρέας μού έλεγε «Δήμητρα πήδα από το παράθυρο», θα πηδούσα

Δήμητρα Λιάνη: Αν ο Ανδρέας μού έλεγε «Δήμητρα πήδα από το παράθυρο», θα πηδούσα Facebook Twitter
3

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη ήταν η Δήμητρα Λιάνη, που μίλησε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, την νύχτα που εκείνος έφυγε από την ζωή, αν μετάνιωσε που δεν έκανε παιδί αλλά και τις σημερινές σχέσεις της με στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η Δήμητρα Λιάνη αναφέρθηκε στην καταδίκη της για χρέη προς την εφορία και εξηγώντας του λόγους είπε πως «οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ θέλουν την εξόντωσή μου», ενώ έκανε επίσης λόγο για εντολή που υπάρχει «να τελειώσετε τη Λιάνη».

«Εγώ κι ο Ανδρέας κάναμε κοινή δήλωση στο πόθεν έσχες. Εγώ φυσικά απλώς έβαζα την υπογραφή μου. Και τι άλλο θα έκανα μπροστά σε έναν ηγέτη. Ανοίγουν την υπόθεση Αγράμπελης και ο Ανδρέας είχε γράψει την αντικειμενική αξία του σπιτιού. Αρχίζει μια ανάκριση, ένα κυνηγητό δικό μου που είχε στόχο τον Ανδρέα. Επί πεντέμισι ώρες με πήγαν σε έναν ανακριτή, λες και είχα σκοτώσει άνθρωπο, με τρεις περίεργους τύπους της ΣΔΟΕ. Ένας πολύ καλός μου φίλος δικηγόρος, μου αποκάλυψε πως η εντολή ήταν από το γραφείο του Χριστοδουλάκη που έλεγε: "Τσακίστε την Δήμητρα". Τους είπα, "ακούστε να δείτε ο Ανδρέας είναι στο Α' Νεκροταφείο, μπορείτε να πάτε να λύσετε όλες σας τις απορίες". Εγώ, όταν μου ζήταγε ο Ανδρέας να βάλω μια υπογραφή, την έβαζα. Επίσης αν μου έλεγε: "Δήμητρα πήδα από το παράθυρο", θα πηδούσα από το παράθυρο. Για μένα ο Ανδρέας ήταν το Α και το Ω της ζωής μου. Τέλος πάντων, το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας ήταν να μου πούνε ένα απίστευτο πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ, το οποίο πάρα πολύ λίγοι Έλληνες θα ήταν ικανοί να πληρώσουν αυτό το ποσό, το οποίο μαζεύτηκε και με τους τόκους υπερημερίας αυξήθηκε. Πληρώθηκε ένα μέρος, όπως θα πληρωθεί και θα διευθετηθεί και το άλλο. Όπως ασκήσαμε έφεση και για αυτό. Ήταν μεγάλη ατιμία αυτό που μου έκαναν».

Δήμητρα Λιάνη: Αν ο Ανδρέας μού έλεγε «Δήμητρα πήδα από το παράθυρο», θα πηδούσα Facebook Twitter
Ο Ανδρέας Παπανδρέου με την Δήμητρα Λιάνη στην Τήνο. Eurokinissi

Η Δήμητρα Λιάνη εξέφρασε επίσης την δυσαρέσκειά της απέναντι στην Φώφη Γεννηματά επειδή δεν ήταν καλεσμένη στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Δεν είχαν το θάρρος να σηκώσουν το τηλέφωνο και να πουν: "Είσαι η γυναίκα του και σε καλούμε εκεί". Δεν δέχτηκα ποτέ πρόσκληση για να πάω στο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. για τα 100 χρόνια του Ανδρέα. Εγώ ένα λιθαράκι δεν έβαλα ποτέ σε αυτή την ιστορική διαδρομή, για να με καλέσουν; [...] Είναι σαν να μην υπήρξα ποτέ σύζυγός του Ανδρέα Παπανδρέου».

Δήμητρα Λιάνη: Αν ο Ανδρέας μού έλεγε «Δήμητρα πήδα από το παράθυρο», θα πηδούσα Facebook Twitter
Ο γάμος τους έγινε στις 13 Ιουλίου 1989. Eurokinissi

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσωπικές στιγμές που έζησε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και χαρακτήρισε την νύχτα που έφυγε από την ζωή ως την χειρότερη της ζωής της. 

«Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν η ώρα που έφευγε ο Ανδρέας από το σπίτι νεκρός, δεν μπορούσα να το χωνέψω αυτό. Είχα πάθει σοκ εκείνο το βράδυ. Με είχαν βγάλει οι γιατροί, γιατί προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη, και δεν δούλεψε και ο απινιδωτής, ήταν ένα θέμα αυτό. Προσπαθώντας να κάνουν ανάνηψη, εγώ είχα πέσει κάτω, κρατούσα μια εικόνα του Χριστού κι έλεγα "όχι θεέ μου, δεν θα μου το κάνεις αυτό", αυτό το μονολογούσα. Και κάποια στιγμή, όταν έφυγε από τη ζωή και ήρθε ο πατέρας Τιμόθεος, από το σοκ δεν λειτουργούσα, και μίλαγα στον Ανδρέα και του έλεγα "δεν έχεις το δικαίωμα να μου το κάνεις αυτό, να σηκωθείς τώρα αμέσως". Και θυμάμαι την κίνηση να με τραβήξει ο πατέρας Τιμόθεος και να με αγκαλιάσει. Κι εγώ να λέω "όχι, να σηκωθείς τώρα πάνω, δεν έχεις το δικαίωμα να μου το κάνεις αυτό". Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή, δεν θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου».

Δήμητρα Λιάνη: Αν ο Ανδρέας μού έλεγε «Δήμητρα πήδα από το παράθυρο», θα πηδούσα Facebook Twitter
Πάσχα στην Κέρκυρα. Eurokinissi

Η Δήμητρα Λιάνη αποκάλυψε επίσης πως μετάνιωσε που δεν έκανε παιδί με τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Κάποια στιγμή μου είπε ο Ανδρέας ότι: "Ήταν πολύ κρίμα που σε γνώρισα τώρα γιατί αν σε γνώριζα λίγα χρόνια νωρίτερα, τώρα θα είχαμε δυο παιδιά μαζί μέχρι εκεί πάνω". Εγώ τότε δεν μπορούσα να σκεφτώ ένα παιδί σε τέτοιου είδους εκλογικές αναμετρήσεις, τότε δε χώραγε ένα παιδί. Σήμερα όμως, ναι θα ήθελα ένα παιδί από τον Ανδρέα και κακώς που δεν το επεδίωξα».

 
Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ