Τα πρόσθετα μέτρα που επιβλήθηκαν στη Μύκονο έχουν προκαλέσει ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, ζητώντας την αναθεώρησή τους. 

 

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ ο κ. Κουκάς υπογράμμισε ότι οι τοπικές αρχές έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε και σημείωσε ό,τι το ποσοστό εμβολιασμού στο νησί είναι στο 85%. 

 

«Έχει γίνει ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, για να μην πω παραπάνω, οι ακυρώσεις είναι μαζικές, γιατί δυστυχώς έγινε κακή επικοινωνία. Θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για lockdown, ενώ δεν είναι. Δεν έκλεισε το νησί, είναι πρόσθετα περιοριστικά μέτρα», τόνισε ο δήμαρχος Μυκόνου. 

 

«Είναι μία άδικη και άστοχη απόφαση, ιδίως όταν εμείς αυτό που μας ζήτησαν το έχουμε κάνει, δηλαδή τους εμβολιασμούς», δήλωσε ο κ. Κουκάς και συμπλήρωσε ότι ο δήμος έχει ξοδέψει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και για τη διενέργεια τεστ στο λιμάνι. 

 

«Ναι υπάρχουν αρκετά κρούσματα, αλλά συνυπολογίζονται στον μόνιμο πληθυσμό των 10.000 ατόμων και όχι στους 200.000 που είναι στη Μύκονο αυτή τη στιγμή και αυτό είναι αδικία», τόνισε ο δήμαρχος του νησιού.

 

Υπογράμμισε ότι η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα ελήφθη εν αγνοία της τοπικής διοίκησης και συμπλήρωσε πως σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκαν τα μέτρα που προτείνει ο δήμος να ληφθούν

 

Αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους στη Χώρα της Μυκόνου και όπου αλλού υπάρχει συγχρωτισμός, όπως και να ανανεώνεται το Green Pass των επισκεπτών του νησιού κάθε 72 ώρες. Ακόμη, ο κ. Κουκάς σημείωσε πως οι επιχειρηματίες δήλωσαν πως σε κάθε εργαζόμενο που θα εμβολιάζεται θα δίνουν μπόνους 150 ευρώ

 

«Πληρώνουμε ένα λάθος που δεν είναι δικό μας. Η Μύκονος έχει αγγίξει το 90% της αντίστοιχης περιόδου του 2019. Ζούσαμε μια χρυσή περίοδο», δήλωσε ο δήμαρχος, αναφερόμενος στον τουρισμό. 

 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο θέμα που δεν αντιμετωπίστηκε ήταν τα περιβόητα πάρτι στα σπίτια. «Όταν κλείνουν τα μαγαζιά, ο κόσμος μεταφέρεται στα σπίτια, αλλά ακόμη δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για να τα σταματήσει η αστυνομία», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι αυτό είναι το κυρίαρχο πρόβλημα. 

 

Τέλος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι πολλά κρούσματα είναι σε εμβολιασμένους. «Στον δήμο έχω κλείσει δύο τμήματα στην οικονομική υπηρεσία, από τους 4 οι 3 είναι εμβολιασμένοι και με τις 2 δόσεις εδώ και 1,5 μήνα», ανέφερε ως παράδειγμα.