Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Θα κινηθούμε νομικά αν ζητήσει τεστ DNA ο Δασκαλάκης

Δικηγόρος Ρούλας Πισπιρίγκου: Πέρα από τα όρια ο Δασκαλάκης - Θα κινηθούμε νομικά αν ζητήσει τεστ DNA Facebook Twitter
0

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κινηθεί νομικά κατά του εν διαστάσει συζύγου της, Μάνου Δασκαλάκη, σε περίπτωση που εκείνος ζητήσει τεστ DNA για την πατρότητα των δύο εκ των τριών παιδιών τους: της Ίριδας και της Μαλένας.

Η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη φαίνεται ότι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, με την αντίδραση της συλληφθείσας να είναι άμεση.

Όπως είπε ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος, η κατηγορούμενη και η οικογένειά της ενημερώθηκαν για την εξέλιξη χθες και «αν επισημοποιηθεί αυτή η δήλωση και η σχετική αμφισβήτηση πατρότητας, στη συνέχεια θα γίνουν οι νόμιμες ενέργειες ως αντίδραση». 

Διευκρίνισε πως οι νομικές κινήσεις της πλευράς Πισπιρίγκου θα γίνουν «στη βάση της συκοφαντικής δυσφήμησης και της προσβολής της μνήμης των δύο μικρών κοριτσιών που δεν βρίσκονται στη ζωή και δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους». 

Σχολιάζοντας τις προθέσεις του πατέρα των παιδιών, έκανε λόγο για ενέργεια «πέρα από τα όρια» «Και σε περίπτωση που γίνει τέτοια ενέργεια, θα λάβω εντολή ώστε να υπάρξουν νομικές ενέργειες».

Ερωτώμενος για το εάν υπάρχει κάποια επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία. Συμπλήρωσε πως η προφυλακισθείσα επιθυμούσε και - μάλλον - επιθυμεί να μιλήσει με τον εν διαστάσει σύζυγό της, αλλά δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση από εκείνον και πλέον το έχει αποδεχθεί. 

Ψηφιακές αναζητήσεις

Σχετικά με τις ψηφιακές αναζητήσεις που φέρεται να έκανε η κατηγορούμενη, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως οι πληροφορίες προκύπτουν από δύο πηγές: ένα έγγραφο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και έναν ψηφιακό δίσκο. 

«Έχοντας το έγγραφο στην κατοχή μας, αυτό μιλάει μόνο για την επίσκεψη σε μια ιατροφαρμακευτικού περιεχομένου εγκυκλοπαίδεια, στην οποία αναφέρονται διάφορες αναισθητικές ουσίες για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και μόνο και για τη χρησιμότητά τους. Κι επίσης προκύπτει ότι έγινε αναζήτηση του όρου κεταμίνης στις 30/3, την ημέρα της συλλήψεως της κατηγορουμένης, όπως η ίδια έλεγε από την αρχή» είπε και συμπλήρωσε:

«Όταν μια μάνα ενός παιδιού που έχει εγκεφαλοπάθεια, αναζητεί τον όρο νυχτερινή επιληψία, νομίζω ότι είναι κάτι φυσιολογικό και όχι κάτι που μπορεί να αποδοθεί σε οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη για την ίδια». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν προκύπτει από πουθενά ότι έκανε αναζήτηση για θανατηφόρες ουσίες.

Τέλος, είπε πως έχει δώσει στις Αρχές τους κωδικούς από το κινητό της τηλέφωνο και τα υπό διερεύνηση στοιχεία προκύπτουν από αυτό, ενώ δεν υπάρχουν στη δικογραφία πληροφορίες για διαγραφές στοιχείων από το smartphone.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM