Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: Υπερβολική, αναίτια και παράνομη βία σε έναν άνθρωπο που ψυχορραγούσε

Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου: Υπερβολική, αναίτια και παράνομη βία σε έναν άνθρωπο που ψυχορραγούσε Facebook Twitter
Μία από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών»
0

«Υπερβολική, αναίτια και παράνομη» χαρακτήρισε η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου την βία που ασκήθηκε στον τραυματισμένο νεαρό την ώρα της σύλληψης του.

Το βίντεο που ήρθε χτες στη δημοσιότητα δείχνει ομάδα αστυνομικών να τον χτυπούν την ώρα που προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες παρόλο που βρισκόταν αναίσθητος στο έδαφος και δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Η Άννυ Παπαρρούσου μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ανέφερε ότι: «Πρόκειται για άσκηση υπερβολικής, αναίτιας παράνομης βίας σε έναν άνθρωπο ημιθανή και αυτό δείχνει την υπερβολή». Όπως είπε η ίδια αναφερόμενη στα νομικά μέτρα που θα λάβει η οικογένεια του 33χρονου, «η οικογένεια θα πράξει τα δέοντα».

Η δικηγόρος σχολίασε ακόμα τη δήλωση του προέδρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημοσθένη Πάκου ότι «οι αστυνομικοί άσκησαν την απαραίτητη βία» και ότι «αυτή είναι η πρακτική και σε όποιον αρέσει». Η κ. Παπαρρούσου είπε ότι, «η ποιότητα των δηλώσεων είναι ανάλογη με αυτήν της αντίδρασης μπροστά σε έναν άνθρωπο που ψυχορραγούσε».

Αντίστοιχες δηλώσεις με αυτές του κ. Πάκου έκανε το πρωί της Παρασκευής και ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Αυτή είναι η διεθνής αστυνομική πρακτική για να βάλεις χειροπέδες σε άτομο που είναι επικίνδυνο» τόνισε ο κ. Μαυροειδάκος επικαλούμενος μαρτυρίες συναδέλφων του ότι ο Ζακ Κωστόπουλος «αντιστεκόταν». «Κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Δεν θα πάει ο αστυνομικός με τριαντάφυλλο για να χειροπεδήσει κάποιον» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ