Δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας διαψεύδει ότι ζήτησε αναπαράσταση βιασμού από τον δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας

Δίκη Λιγνάδη: Ο Κούγιας ζήτησε από το δεύτερο θύμα να αναπαραστήσει το βιασμό Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Με την εξέταση του δεύτερου μάρτυρα κατηγορίας από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και αφού η εξέταση του μάρτυρα ολοκληρώθηκε από τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής, ο κ. Κούγιας φέρεται να ζήτησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον μάρτυρα να αναπαραστήσει τη σκηνή του καταγγελλόμενου βιασμού, πλησιάζοντάς τον, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα». Ο μάρτυρας έκανε μία κίνηση απώθησης προς τον συνήγορο υπεράσπισης και ζήτησε ο κ. Κούγιας να μην τον πλησιάζει. Η πρόεδρος πάντως του δικαστηρίου ζήτησε από τον κ. Κούγια όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία να επιστρέψει στη θέση του.

Μάρτυρας: … Από απόσταση παρακαλώ, δε με ενοχλεί…

Κοινό: Αυτό είναι απαράδεκτο, κακοποιητικό…

Ωστόσο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, διαψεύδεται ότι έγινε τέτοιο αίτημα. 

«Διεκινήθη από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και άλλες φίλα προσκείμενες η εντελώς ψευδής είδηση ότι δήθεν εγώ ζήτησα αναπαράσταση ή προσπάθησα να κάνω αναπαράσταση του τρόπου που δήθεν εβιάσθη ο δεύτερος φερόμενος ως θύμα του Δημητρίου Λιγνάδη, ηλικίας 18 ετών τότε, επαγγέλματος μοντέλου. Η διαδοθείσα είδηση είναι εντελώς ψευδής», σημειώνεται.

Ο 25χρονος σήμερα μάρτυρας καταγγέλλει ότι σε ηλικία 17 ετών υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο σε ξενοδοχείο στην Επίδαυρο, όπου είχαν πάει για να παρακολουθήσουν θεατρική παράσταση. Ο 25χρονος, ο δεύτερος κατά σειρά που έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για σεξουαλική κακοποίηση, συνέχισε να καταθέτει σήμερα στη δίκη του σκηνοθέτη και ηθοποιού, εξεταζόμενος από την πολιτική αγωγή αλλά και από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξη Κούγια.

Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 11 Απριλίου με την υποβολή ερωτήσεων στο μάρτυρα από τον Αλέξη Κούγια.

Όλη η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια:

Διεκινήθη από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες και άλλες φίλα προσκείμενες η εντελώς ψευδής είδηση ότι δήθεν εγώ ζήτησα αναπαράσταση ή προσπάθησα να κάνω αναπαράσταση του τρόπου που δήθεν εβιάσθη ο δεύτερος φερόμενος ως θύμα του Δημητρίου Λιγνάδη, ηλικίας 18 ετών τότε, επαγγέλματος μοντέλου. Η διαδοθείσα είδηση είναι εντελώς ψευδής.

Η αλήθεια είναι η εξής:

Το συγκεκριμένο δήθεν θύμα έχει δώσει στη Δικαιοσύνη τρεις διαφορετικούς τρόπους που δήθεν χωρίς να το θέλει, με βία, τού έγλειψε τον πρωκτό του ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο πρώτος τρόπος που είχε κατατεθεί στον Εισαγγελέα κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο στις 19.2.2021, ήταν ότι, ενώ το ίδιο το δήθεν θύμα παρακαλούσε τον κατηγορούμενο επί ένα χρόνο να του κάνει πρωκτικό έρωτα, ξαφνικά μία νύχτα ο Δημήτρης Λιγνάδης, ενώ το φερόμενο θύμα ήταν μπρούμυτα, ακινητοποίησε τα δύο του πόδια με τα δυο του χέρια και συγχρόνως αυνανιζόταν και του έγλειψε τον πρωκτό του.

Όταν ο ίδιος και το υπερασπιστικό περιβάλλον του αντιλήφθηκαν ότι αυτή η περιγραφή ήταν αδύνατο να γίνει πιστευτή, διότι ο Δημήτριος Λιγνάδης θα έπρεπε να έχει τρία χέρια, μετά από λίγες μέρες άλλαξε την περιγραφή αυτή και ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος τον έπιασε από τη μέση με το αριστερό του χέρι τόσο σφικτά που πονούσε, με το δεξί του χέρι αυνανιζόταν και με τη γλώσσα του του έγλειφε τον πρωκτό, προκαλώντας του πόνο στον πρωκτό.

Όταν στο ακροατήριο αντελήφθη ότι και αυτή η εκδοχή δεν ήταν δυνατό να γίνει πιστευτή, άλλαξε και αυτό τον τρόπο του ιδιόμορφου δήθεν βιασμού του και ισχυρίστηκε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης του έπιανε και τα δύο πόδια, τον έσφιγγε και στη μέση και αυνανιζόταν συγχρόνως και τότε, αφού προηγουμένως είχε ψευδορκήσει και σε σειρά άλλων σημείων της καταθέσεώς του, τον πλησίασα, για να αναδείξω ότι και αυτή η τελευταία εκδοχή ήταν αδύνατο να έχει γίνει, αφού το κεφάλι του κατηγορουμένου, στην περίπτωση κατά την οποία συνέβαιναν έτσι τα πράγματα, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο ύψος του πρωκτού του φερόμενου θύματος, αλλά θα ήταν τουλάχιστον στο ύψος του λαιμού του, αν όχι ψηλότερα, και ποτέ στον πρωκτό του.

Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες παραπληροφόρησαν τους αναγνώστες τους περί του ότι εκείνη τη στιγμή στο ακροατήριο δήθεν το φερόμενο θύμα έβαλε τα κλάματα, κάτι που ουδέποτε συνέβη. Παραπληροφόρησαν επίσης τους αναγνώστες τους περί του ότι δήθεν υπήρξε αντίδραση από το ακροατήριο, αποκρύπτοντας ότι οι μοναδικοί αυτόπτες στο ακροατήριο ήταν οι δύο μόνο συντάκτες, ο ένας σχετικά εύσωμος που τον έχω συναντήσει μόνο σε δίκες ομοφυλοφίλων, όπως του αείμνηστου Μένη Κουμανταρέα, και σε αυτή που εκδικάζεται, και πληροφορήθηκα ότι εργάζεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, και η δεύτερη είναι μία αδύνατη κυρία, κουρεμένη με αγορίστικο τρόπο, που με πληροφόρησαν ότι εργάζεται σε κάποιο παρατηρητήριο.

Οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες εκτός αυτής της παραπληροφόρησης απέκρυψαν και το γεγονός ότι αυτός ο δεύτερος φερόμενος ως παθών έδωσε ως ημερομηνία του φερόμενου βιασμού του τρεις εντελώς διαφορετικές ημερομηνίες, περιγράφοντας ότι αυτός ο φερόμενος βιασμός άλλοτε συνέβη σε σουίτα ξενοδοχείου και άλλοτε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, άλλοτε μετά το τέλος παράστασης στην Επίδαυρο που σκηνοθέτησε ο κατηγορούμενος, και άλλοτε μετά από παράσταση με Ιάπωνες ηθοποιούς, στην οποία έμεινε μόνο για μισή ώρα.

Όλη αυτή την προσπάθεια παραπληροφόρησης θα καταγγείλω τη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου και θα ζητήσω τα ονοματεπώνυμα όλων αυτών που έθιξαν την τιμή και την υπόληψή μου παραπληροφορώντας τους αναγνώστες τους, ώστε να τους μηνύσω και να τους ενάγω.

Άλλο πράγμα είναι η εξυπηρέτηση ιδιοτελών απόψεων και η ακτιβιστική συμπεριφορά και άλλο η απονομή της Δικαιοσύνης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή που αρίστευσε, μιλά στη LIFO

Ελλάδα / Η φιλόλογος Λιάνα Κόκκινου που στήριξε τον Ιρανό μαθητή, μιλά στη LIFO

Η συντονίστρια του προγράμματος «Άμεση Ανακούφιση Προσφύγων και Μεταναστών» των Παιδικών Χωριών SOS στη Λέσβο, μιλά για την επιτυχία του 18χρονου παιδιού αλλά και για τι θα πρέπει να κάνει πλέον η πολιτεία

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ