Σε διακριτικό αλλά στενό κλοιό φαίνεται πως έχει θέσει η Αντιτρομοκρατική τους ενόχους της Χρυσής Αυγής.

 

Το δικαστήριο διέκοψε. το βράδυ της Τετάρτης, για τις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης, για την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ελαφρυντικών.

 

Η συνεδρίαση σήμερα θα ξεκινήσει με την αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών.

 

Θα ακολουθήσει δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης και αφού αποσυρθεί το δικαστήριο θα ανακοινώσει στη συνέχεια την απόφαση σε ποιους και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν.

 

Αντίστοιχη διαδικασία, με πρόταση εισαγγελέως, αγορεύσεις και απόφαση δικαστηρίου, θα ακολουθήσει και για τις ποινές που θα επιβάλλει το δικαστήριο.

 

Πιθανολογείται ότι σήμερα το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το κρίσιμο θέμα των αναστολών, δηλαδή ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν δεν δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.

 

Σε μια τέτοια περίπτωση θα διαταχθεί η προσαγωγή στο δικαστήριο των κατηγορουμένων.

 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί στενά τα επτά πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής που το δικαστήριο έκρινε ένοχα για την διεύθυνση και σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης.

 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο πού βρίσκονται αλλά και τα ωράρια τους, τις συνήθειες τους, τα δρομολόγια τους. Αναμένεται δε, με την ανακοίνωση της ποινής εφόσον δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, να εκτελέσει άμεσα τις δικαστικές αποφάσεις για την σύλληψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

 

Αυτό αφορά και στα 23 μέλη, που κατηγορούνται για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

 

Εκκρεμεί μόνο η απόφαση για τον Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, από πλευράς Ευρωκοινοβουλίου και αφού αποφανθεί πρώτα το ελληνικό δικαστήριο.

 

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι συλλήψεις θα γίνουν ακαριαία με ταυτόχρονες παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, ανάλογες του Σεπτεμβρίου του 2013 λίγο μετά την δολοφονία του Φύσσα.

 

Οι ποινές αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, οπότε και θα φανεί ποιοι από τους ενόχους θα προφυλακιστούν.

 

Χρονικά οι συλλήψεις, εφόσον εκδοθούν εντάλματα, θα γίνουν από τα ξημερώματα της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς οι ποινές δεν έχουν εκδοθεί προκειμένου να γίνει γνωστό αν θα δοθεί ή όχι αναστολή και αν θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

 

Η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

 

Με την κατηγορία για διεύθυνση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν ένοχα επτά πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

 

Πρόκειται για τους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

 

Ένοχοι κρίθηκαν για ένταξη και συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οι πρώην βουλευτές Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αντώνιος Γρέγος, Νικόλαος Μίχος, Νικόλαος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ευστάθιος Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Μιχάλης Αρβανίτης, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτριος Κουκούτσης.

 

Ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν ένοχοι και οι δυο αποκαλούμενοι πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.