Δίκη Χρυσής Αυγής: «Είδα την μαχαιριά, ήταν πληγή ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο», κατέθεσε μάρτυρας

Δίκη Χρυσής Αυγής-Μάρτυρας: Είδα την μαχαιριά, ήταν πληγή στην αριστερή πλευρά και ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Για την μαχαιριά στον Παύλο Φύσσα και την επίθεση εις βάρος του κατέθεσε στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας Δ. Χατζησταμάτης, εξωτερικός φρουρός τότε των φυλακών Κορυδαλλού.

Στην κατάθεσή του σήμερα στην δίκη της Χρυσής Αυγής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ξαφνικά πίσω από την πλάτη μου, η μια μηχανή βλέπει προς την Τσαλδάρη, ακούμε ποδοβολητό, άνευ λόγου, καμιά δεκαπενταριά άτομα, ομοιόμορφα ντυμένα και λένε "νάτος, νάτος", κοιτιόμαστε με τα παιδιά και δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει ένταση, [...] με το που βγαίνω, ακούω φωνές "παιδιά τον μαχαίρωσαν", βλέπω τον Φύσσα τον είχε αγκαλιάσει η κοπέλα δίπλα του, σε μια ένταση φωνάζει σε μηχανές της ΔΙΑΣ "εσείς φταίτε", φωνάζω αν υπάρχει κάποιος γιατρός, έρχεται μια κοπέλα που ήταν νοσηλεύτρια με ένα μπουκάλι νερό.

»Εκείνη την ώρα βλέπω ότι το κεφάλι είχε πάει πολύ κάτω, λέω στην κοπέλα να τον ξαπλώσει κάτω, μου λέει "δεν βρίσκω τον σφυγμό του", λέω στο παλικάρι της ΔΙΑΣ ότι εκεί υπάρχει σταθμός του ΕΚΑΒ, με ρωτάει ο αξιωματικός υπηρεσίας και του λέω "τον χάσαμε", το θύμα είχε έναν όγκο και ένα εκτόπισμα που δε θα μπορούσε να τον σηκώσει ένα άτομο για το αμάξι, και εκείνη την ώρα ακούσαμε τη σειρήνα».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην στιγμή του μαχαιρώματος του Παύλου Φύσσα:

«Κρατούσαν στυλιάρια και κράνη, ήταν ομοιόμορφοι, και θεωρώ ότι το ποδοβολητό ήταν συντεταγμένο υπήρχε ένας ρυθμός σαν ομάδα που είναι δουλεμένη. Δεν υπήρχε κάποιο παράγγελμα, μόνο «νάτοι» και «νάτος», όχι βωμολοχία (…)

»Είδα την μαχαιριά, ήταν στην αριστερή πλευρά και ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο, αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν, ανοιχτή η πληγή(…) Ήταν σαν να 'χει γυρίσει, δεν είναι έτσι οι μαχαιριές, ήταν ανοιγμένη. Είναι πιο αποτελεσματικό και σίγουρα πιο θανατηφόρο χτύπημα».

Αναλυτικά όσα κατέθεσε παρουσιάζει στο Facebook το Παρατηρητήριο για την Χρυσή Αυγή: 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντικατάσταση της Ελένης Βιτάλη με την Πίτσα Παπαδοπούλου στη συναυλία στο Ισραήλ - «Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή κακά»

Ελλάδα / «Δεν ξέρω αν κάνω καλά ή κακά» είπε η Πίτσα Παπαδοπούλου που θα τραγουδήσει στο Ισραήλ στη θέση της Ελένης Βιτάλη

«Δεν μπορώ να μπω στο πολιτικό κομμάτι εγώ» είπε η τραγουδίστρια που θα εμφανιστεί στη συναυλία για τα 30 χρόνια του Shlomi Saranga και απέφυγε να υιοθετήσει τους ισχυρισμούς του Ισραηλινού καλλιτέχνη
NEWSROOM