Δίκη για στο Μάτι: «Ο πατέρας μου φώναζε “καίγομαι, πονάω”, έπεσε στην πισίνα για να σταματήσει να καίγεται»

Δίκη για στο Μάτι: «Ο πατέρας μου φώναζε “καίγομαι, πονάω”, έπεσε στην πισίνα για να σταματήσει να καίγεται» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μία ακόμα σπαρακτική κατάθεση ακούστηκε στην αίθουσα όπου εκδικάζεται η δίκη για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς.

Η Μαρίνα Λαμπρίδου, που κατέθεσε σήμερα έχασε τον πατέρα της και εξιστόρησε στο δικαστήριο τις τραγικές εκείνη ώρες της πυρκαγιάς.

Βρίσκονταν στο Βουτζά και αρχικά, όπως είπε σύμφωνα με την ΕΡΤ, είδαν πυκνούς καπνούς που θεώρησαν ότι ήταν από την Κινέτα. Κάποια στιγμή άκουσε για φωτιά στο Νταού Πεντέλης.  Δεν υπήρχε καμία βοήθεια από πουθενά, «ούτε καμπάνες, ούτε πυροσβεστικό, ούτε τίποτα» είπε.

«Είχαμε πανικοβληθεί. Έπεσε το ρεύμα, οι καπνοί πύκνωναν. Καιγόταν το δίπλα και το πίσω οικόπεδο από εμάς. Κάποια στιγμή ο πατέρας μου βγήκε έξω. Έπαθε 60% θερμικά εγκαύματα (εσωτερικά και εξωτερικά) και κάποια στιγμή μπήκε μέσα και φώναζε “καίγομαι, πονάω”. Ο πατέρας μου έπεσε στην πισίνα για να σταματήσει να καίγεται» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της, μίλησε και για την προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τον συγκεκριμένο χώρο λέγοντας ότι άνοιξαν χειροκίνητα το γκαράζ κι ότι ο πατέρας της πήρε το αυτοκίνητο.

«Την ώρα που φεύγαμε η φωτιά είχε μπει μέσα στο οικόπεδο μας. Πετάγονταν καύτρες. Μέχρι τη δεύτερη είσοδο του Βουτζά δεν υπήρχε τίποτα. Στη δεύτερη είσοδο είχε ένα περιπολικό, το οποίο είχε κλείσει τη είσοδο. Με πολύ παρακαλετό μας πήγαν στο κέντρο υγείας και εκεί τον ρώτησαν αν είχε καεί από κατσαρόλα με νερό».

»Νιώθαμε πανικό και φόβο. Οι καύτρες έφευγαν από παντού. Μέχρι τη Μαραθώνος ζούσαμε πόλεμο. Από τους μαύρους καπνούς δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα. Ο πατέρας μου μεταφέρθηκε από το κέντρο υγείας στο ΚΑΤ. Στις 26 Ιουλίου κατέληξε μέσα στο ΚΑΤ» συνέχισε η κ. Λαμπρίδου.

«Τους ανθρώπους τους είχαν σε μια απλή αίθουσα. Ο πατέρας μου κατέληξε στις 8 το πρωί και το μάθαμε στις 2 το μεσημέρι. Η μητέρα μου από τη στεναχώρια της έφυγε από καρκίνο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM