ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Διασωθείσα της Marfin: Ακούγαμε τους συναδέλφους μας να τους παρακαλούν να μην ρίξουν φωτιά

Διασωθείσα της Marfin: Ακούγαμε τους συναδέλφους μας να τους παρακαλούν να μην ρίξουν φωτιά Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την τραγωδία της Marfin, όπου έχασαν τη ζωή τους η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, με το αγέννητο παιδί της.

 

Πολλοί βρέθηκαν σήμερα εκεί, για να αφήσουν ένα λουλούδι στη μνήμη των θυμάτων. Ανάμεσά τους και η Μαρία Καραγιάννη, υπάλληλος της Marfin που μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν εγκλωβίστηκε με τους συναδέλφους της στο υποκατάστημα.
 


«Ήμουν τυχερή γιατί ανέβηκα πάνω και στάθηκα στο φαρδύ μπαλκόνι και δεν πέθανα όπως πέθανε η Παρασκευή, που δεν είχε χώρο πίσω της για να απομονώσει την πόρτα και να αναπνεύσει», δήλωσε η κ. Καραγιάννη.

 

«Όλη αυτή η ώρα με τους καπνούς που μας έλουζαν ήταν εφιαλτική. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην ζήσει τέτοιες στιγμές. Αλλά το χειρότερο είναι ότι έγινε άδικα. Τρεις ψυχές έφυγαν άδικα. Και ένα αγέννητο μωρό. Τρία σπίτια έκλεισαν», συμπλήρωσε.

 

«Το χειρότερο από όλα είναι που ακούγαμε τις φωνές των παιδιών στο ισόγειο, τους συναδέλφους μας, που παρακαλούσαν τους δράστες να μην ρίξουν τη φωτιά. “Είμαστε άνθρωποι μέσα, μην το ρίχνεις”», περιέγραψε και πρόσθεσε: «Ποιος υπολόγισε... Μόνο άνθρωποι δεν είναι αυτοί, τέρατα είναι».

 

«Δεν περιγράφονται αυτές οι στιγμές. Μας έκαναν άλλους ανθρώπους διαφορετικούς ανθρώπους», πρόσθεσε μιλώντας για τον εφιάλτη που βίωσε. «Ζήσαμε τον απόλυτο τρόμο, την απόλυτη αγωνία. Την επιθανάτιο αγωνία. Αν σε λίγη ώρα θα είμαστε ζωντανοί...», κατέληξε.

 

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ