Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα διαψεύδει τον ομόλογό του στην Τουρκία που είχε δηλώσει χθες ότι η Παλαιστίνη είναι κοντά σε συμφωνία ΑΟΖ με την Τουρκία.

 

Σε δήλωσή του ο Πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi, αναιρεί τα όσα δήλωσε χθες ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Τουρκία.

 

«Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που θα εμβαθύνει τις σχέσεις μας με την Τουρκία, και αυτό περιλαμβάνει μια συμφωνία για αποκλειστικές οικονομικές ζώνες», δήλωνε χθες ο Μουσταφά στην εφημερίδα Aydinlik. «Έχουμε και εμείς δικαιώματα στη Μεσόγειο. Η Παλαιστίνη έχει μερίδια πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε και να υπογράψουμε μια συμφωνία». 

 

Ωστόσο, ο ομόλογός του στην Ελλάδα διαψεύδει την είδηση που θέλει την Παλαιστινιακή Αρχή να είναι κοντά στη συμφωνία ΑΟΖ με την Τουρκία.

 

«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη.

 

»Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ.

 

»Παρακαλούμε όλα τα ελληνικά κανάλια και μέσα ενημέρωσης να είναι προσεκτικά όταν μεταδίδουν επίσημες θέσεις, διασφαλίζοντας ότι οι δηλώσεις δεν μεταφέρονται αποσπασματικά ή δεν παρουσιάζονται εκτός πλαισίου. Υπό το πρίσμα αυτό, η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα ευρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων των δημοσιογράφων και των Ελληνικών ΜΜΕ, και οποιεσδήποτε επίσημες θέσεις αφορούν στα ελληνικά παλαιστινιακά θέματα εκφράζονται μόνο από τον Πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα και το Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών» καταλήγει ο Παλαιστίνιος Πρέσβης στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr