Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Χανιά γιατί εργοδότες δεν επέτρεψαν σε μαθητές να γράψουν στις Πανελλαδικές

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Χανιά γιατί εργοδότες δεν επέτρεψαν σε μαθητές να γράψουν στις Πανελλαδικές Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στα Χανιά διοργανώνει τη Δευτέρα η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, μετά από καταγγελίες ότι εργοδότες δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας και σε αυτήν η ΕΛΜΕ με ανακοίνωση της καλεί εργαζόμενους, μαθητές και πρωτοβάθμια σωματεία να δώσουν το παρών.

Στην ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χανίων καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να διασφαλίσουν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και μαθητριών και ιδιαίτερα των εργαζόμενων στη δημόσια εκπαίδευση» και ειδικότερα «τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους μαθητές να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες νομικές, διοικητικές και οικονομικές συνθήκες, όρους και προϋποθέσεις και τον έλεγχο για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων αδειών για τους εργαζόμενους- μαθητές».

Αντίδραση υπήρξε και από το Εργατικό Κέντρο Χανίων με τον Πρόεδρο του Κέντρου Γιάννη Μανωλικάκη να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για το περιεχόμενο των καταγγελιών.

«Οι μαθητές - εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα στην μόρφωση και την εκπαίδευση και κανείς δεν μπορεί να τους το στερήσει.

Σαν Εργατικό Κέντρο στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων - μαθητών που στερήθηκαν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις και καταδικάζουμε την συμπεριφορά των εργοδοτών», τόνισε ο κ Μανωλικάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα ήρθε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία που έκανε μέσω κοινωνικού δικτύου η διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, Ευαγγελία Σαρρή.

Η ίδια, μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων,είπε από τους 7 υποψηφίους του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, μόνο δύο κατάφεραν τελικά να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην συμπεριφορά των συναδέλφων των μαθητών, οι οποίοι δεν διευκόλυναν τους υποψήφιους, προκειμένου να γίνει αλλαγή βάρδιας και να μπορέσουν να εξεταστούν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Να διαβάζουν οι άνθρωποι έναν ολόκληρο χρόνο, και μάλιστα ενώ παράλληλα εργάζονται, και να μην μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις! Ελπίζω τουλάχιστον να μπορέσουν να δώσουν κάποιου είδους επαναληπτικές εξετάσεις, να μην χάσουν την ευκαιρία να μπουν φέτος στο πανεπιστήμιο. Και φυσικά να τιμωρηθούν από τον Νόμο όσοι δεν τους άφησαν να δώσουν εξετάσεις!