«Δεν είμαστε ρατσιστές. Θα μάθετε τι έγινε» λέει ο διευθυντής του σχολείου για την υπόθεση του Αμίρ

«Δεν είμαστε ρατσιστές. Θα μάθετε τι έγινε» λέει ο διευθυντής του σχολείου για την υπόθεση του Αμίρ Facebook Twitter
9

Πολλά είναι ακόμη τα αναπάντητα ερωτηματικά σχετικά με την απόφαση του 6ου δημοτικού σχολείου στη Δάφνη όπου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου φέρεται να μην έδωσε την σημαία στον Αμίρ, τον Αφγανό νικητή της κλήρωσης και να του έδωσε τελικά να κρατήσει την ταμπέλα με το όνομα του σχολείου.

Το Σάββατο το μεσημέρι και αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης, το LIFO.gr συνάντησε τον Αμίρ και την μητέρα του. 

«Μίλησα με την υπηρεσία (σ.σ εννοεί την Ύπατη Αρμοστεία καθώς η οικογένειά της βρίσκεται στην Αθήνα με το πρόγραμμα προσωρινής στέγασης προσφύγων) και τους είπα ότι είμαι πολύ χαρούμενη. Η υπηρεσία μου είπε ότι το παιδί μου θα πρέπει να πάει και στην εκκλησία και εγώ τους είπα ότι δεν έχω πρόβλημα. Εμείς σεβόμαστε τον Χριστό και την Παναγία. Όμως, με πήραν τηλέφωνο την ίδια μέρα και μου είπαν έχει ακυρωθεί το παιδί μου και δεν θα είναι σημαιοφόρος», λέει μεταξύ άλλων η μητέρα του μαθητή. Αναλυτικά οι δηλώσεις...http://www.lifo.gr/now/greece/166206

Την Δευτέρα το πρωί επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή του 6ου Δημοτικού σχολείου Δάφνης κο Ευάγγελο Γεωργαλά και ζητήσαμε τη δική του τοποθέτηση για το ζήτημα.

Ο διευθυντής του σχολείου του Αμίρ δεν ήθελε να κάνει δηλώσεις και μας παρέπεμψε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας. Το μόνο που είπε είναι πως «τα πράγματα δεν έχουν γίνει όπως έχει γραφτεί και πως στο σχολείο δεν είναι ρατσιστές». Τόνισε πως σήμερα θα μαθευτεί η αλήθεια για την υπόθεση και πως θα υπάρξει ενημέρωση επίσημη για τον Αμίρ ενώ κλείνοντας ξεκαθάρισε πως η διαδικασία έγινε όπως προβλέπεται.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης  για το ζήτημα.


«Το ΥΠΠΕΘ επιβεβαιώνει ότι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης έγινε κλήρωση για τον ορισμό σημαιοφόρου σύμφωνα με όσα ορίζονται από τη νομοθεσία. Το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν υλοποιήθηκε. Το ζήτημα εξετάζεται βάσει της σχετικής θεσμικής διαδικασίας και θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση. Η Πολιτεία εγγυάται την ισότιμη μεταχείριση όλων των μαθητών.

Συγχαίρουμε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που πανελλαδικά τίμησαν με άψογο τρόπο την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου».

Τις συνθήκες υπό τις οποίες ο 11χρονος Αμίρ από το Αφγανιστάν, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος, κράτησε τελικά την ταμπέλα του σχολείου εξετάζει το υπουργείο.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου, Γιώργος Αγγελόπουλος, θα υπάρξει ανακοίνωση, μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς σήμερα.


«Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το περιστατικό και αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση, κατόπιν πληροφοριών που λαμβάνονται από τη σχολική μονάδα και το πρόγραμμα 'Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από την χώρα' του δήμου Αθηναίων, βάση του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε διαμέρισμα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελόπουλος

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Εφόσον δεν είσαστε ρατσιστές, που ορισμένοι ξεκάθαρα είσαστε και αυτό φαίνεται εκ του αποτελέσματος, χρεώνοντας και όσους πραγματικά ΔΕΝ είναι (γονείς, δασκάλους και συμμαθητές του Αμίρ), με την ρετσινιά του ρατσιστή, στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου δώστε του την σημαία, χωρίς κλήρωση για να διορθώσετε το λάθος σας. ΟΙ δάσκαλοι και ο σύλλογος των γονέων & κηδεμόνων σε συνεννόηση, εννοείται, με το υπουργείο παιδείας, μπορούν να το πράξουν.
Θα γίνει προκαταρτική εξέταση από το Υπουργείο Παιδείας:http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/prokatarktiki-eksetasi-gia-ton-mikro-amir-kai-ti-simaia-pou-exaseΗ οικογένεια εναντιώνεται στους ισχυρισμούς, περί δηλωμένης άρνησης πρόθεσης εκκλησιασμού.http://neaselida.news/nsmedia/uploads/2017/10/giannis_0.jpgΜπορεί να υπάρχουν παράμετροι που μας διαφεύγουν ...εν αναμονή, λοιπόν.