Δεν βγαίνουν από τις στοές οι μεταλλωρύχοι - Στο πλευρό τους και άλλοι συνάδελφοι

Δεν βγαίνουν από τις στοές οι μεταλλωρύχοι - Στο πλευρό τους και άλλοι συνάδελφοι Facebook Twitter
1

Ταμπουρωμένοι στις στοές παραμένουν και σήμερα οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας. Οι μεταλλωρύχοι κλείστηκαν χθες το απόγευμα στη στοά, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο σταμάτημα των εργασιών σε Σκουριές και σε Ολυμπιάδα και ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και πλέον συμπληρώνουν δεκαοκτώ ώρες "αυτοεγκλωβισμένοι" με τις στολές εργασίας τους και με τον εξοπλισμό τους.

 

Χθες, κατέβηκαν στις στοές περίπου πενήντα άτομα, αλλά ο αριθμός τους έχει αυξηθεί -σχεδόν διπλασιάστηκε- σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου των υπογειτών των μεταλλείων Κασσάνδρας Χρήστου Ζαφειρούδα, καθώς και άλλοι συνάδελφοί τους, κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί, έσπευσαν στο πλευρό τους.


"Η κεντρική στοά έχει μήκος τρία χιλιόμετρα, σε βάθος πάνω από τριακόσια πενήντα μέτρα, δεν έχει καλό οξυγόνο, υπάρχει πολλή υγρασία, πολλά νερά, αντιλαμβάνεστε ποια είναι η κατάσταση σε αυτό το περιβάλλον" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των εργαζομένων στις στοές Χρήστος Ζαφειρούδας.


Την ίδια ώρα, στους χώρους δουλειάς, οι περισσότεροι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας υπέγραψαν τα χαρτιά της διαθεσιμότητας.
Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρούδα, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η πλειοψηφία του προσωπικού, με εξαίρεση ένα ολιγάριθμο προσωπικό ασφαλείας.


Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν σε λίγο στην Ολυμπιάδα και για συμπαράσταση προς τους συναδέλφους τους, αλλά και για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Που ειναι η ευαισθησια του αριστερου Τσιπρα και συριζα γι'αυτους τους εργαζομενους;;Τι;Μονο οι καθαριστριες και τα τσιρακια της ΕΡΤ αξιζουν συμπαρασταση;Τσιπρα;Ζωη Κωνσταντοπουλου;;Που ειστε;;Μαυρο στις εκλογες...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ