Την οριζόντια παράταση έξι μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων από τους πολίτες για τους δασικούς χάρτες, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

Παράλληλα ανακοινώθηκε η μείωση κατά 50% του τέλους άσκησης αντιρρήσεων. Η παράταση δόθηκε λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας αλλά και για να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για «εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών», σύμφωνα με το υπουργείο.

 

Οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν έπειτα από τη συνάντηση που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Εργασίας, Κώστα Σκρέκα και Κωστή Χατζηδάκη και τους υφυπουργούς Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά και Γιώργο Αμυρά, για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

 

«Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις», αναφέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη σχετική ανακοίνωση.Ακόμη, το υπουργείο προανήγγειλε ότι θα καταθέσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε «οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης», μεταξύ των οποίων η παράταση που ανακοινώθηκε.