«Βόμβα» Τσαβούσογλου στην τουρκική βουλή: Μίλησε για πόλεμο με την Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου

«Βόμβα» Τσαβούσογλου στην τουρκική βουλή: Μίλησε για πόλεμο με την Ελλάδα για τα νησιά του Αιγαίου Facebook Twitter
7

Σκληρή αντιπαράθεση όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ξέσπασε στην τουρκική βουλή για τα νησιά του Αιγαίου με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας να αναφέρει ως εναλλακτική ακόμη και τον πόλεμο με την χώρα μας.

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη βουλή για τον προϋπολογισμό, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε λόγο και για 3 εναλλακτικές που υπάρχουν κατά την Άγκυρα για την επίλυση του θέματος.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο κ Τσαβούσογλου δήλωσε προς την αντιπολίτευση: «Ο δικός σας ο αντιπρόεδρος ήταν εκείνος που είπε ότι αυτά (τα νησιά) καταλήφθηκαν κατά την περίοδο του Ατατούρκ. Δεν το είπα εγώ. Πρέπει να αποφασίσουμε πώς θα επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα συζητώντας με την Ελλάδα.

Τρεις εναλλακτικές υπάρχουν: Ή να τα βρούμε λύση μέσω της διπλωματίας. Ή να προσφύγουμε στο διεθνές δικαστήριο. Ή να στείλουμε στρατό και να πάρουμε τα νησιά.


Εμείς συνεχίζουμε τη διπλωματία με την Ελλάδα. Αν δεν συμφωνήσουμε, η βουλή θα αποφασίσει για τις εναλλακτικές και εμείς θα τις εφαρμόσουμε. Όμως αυτό είναι εθνική πολιτική. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που θα συζητηθεί στους διαδρόμους και που θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει κάποιον σε δύσκολη θέση. Δημιουργήσαμε μία ομάδα που αποτελείται και από στρατιωτικούς στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Συζητάμε το πρόβλημα και ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε. Είναι πιο ωφέλιμο να μειώσουμε την ένταση ή να την αυξήσουμε; Αυτά είναι εθνικά θέματα και εμείς μπορούμε αντίστοιχα να γίνουμε πατριδοκάπηλοι. Είναι εύκολο να σας κατηγορήσω. Σας δείχνω τα έγγραφα, τα δίνω και σε άλλους και βλέπουμε ποιανού η υπογραφή υπάρχει σε αυτά. Όμως αυτό δεν είναι σωστό».

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, εκείνος που αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του Τσαβούσογλου ήταν ο βουλευτής του CHP, Οζτούρκ Γιλμάζ, ο οποίος αναφέρθηκε και στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

«Η βουλή πρέπει να λάβει μία σημαντική απόφαση για τη διεθνή αναγνώριση της "ΤΔΒΚ". Εμείς αναγνωρίσαμε την ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, όμως από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να σωπάσουμε στο ζήτημα της μη αναγνώρισης της "ΤΔΒΚ"», είπε ο Γιλμάζ.

Ελλάδα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM
Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Καλά ας ονειρευτεί λίγο ακόμα, τζάμπα είναι άλλωστε. Πάντως, αν η αιτιολόγησή του είναι ότι είχαν καταληφθεί κατά την περίοδο Ατατούρκ τότε να του θυμίσουμε ότι τα παράλια ανήκαν στους Έλληνες πολύ πριν εμφανιστούν καν οι Τούρκοι.