Βόλος: Πλούσιοι και τσιφλικάδες έπαιρναν τα τρόφιμα για άπορους

Βόλος: Πλούσιοι και τσιφλικάδες έπαιρναν τα τρόφιμα για άπορους Facebook Twitter
7

Γαιοκτήμονες με μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις, κτηνοτρόφοι με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδηματίες με τεράστιες περιουσίες, βρέθηκαν, μετά από αιτήσεις τους, στις λίστες δικαιούχων και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων έτους 2013 του Δήμου Αλμυρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλοι του Δήμου Αλμυρού που διενήργησαν τη διανομή τροφίμων σε απόρους, δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας στις λίστες γνωστά άτομα στην πόλη του Αλμυρού για την οικονομική επιφάνειά τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με το myvolos.net, ορισμένοι για να μην εκτεθούν, έστελναν συγγενείς να παραλάβουν από τη διανομή τις σακούλες με τα τρόφιμα αξίας 120 ευρώ.  

Φοιτητές, νεολαίοι και άλλοι εθελοντές του Δήμου, βλέποντας τις στρεβλώσεις στη διαδικασία ενίσχυσης απόρων, αποφάσισαν να κινηθούν με διαφορετικό τρόπο και όσα τρόφιμα συλλέγουν να τα διαθέτουν σε οικογένειες ή άτομα που ζουν πραγματικά σε συνθήκες φτώχειας. Ο αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Θαν. Σαρρής διευκρίνισε πως οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για ένταξη στο πρόγραμμα δεν ελέγχθηκαν από επιτροπές του Δήμου καθώς οι λίστες δικαιούχων στάλθηκαν στο Δήμο Αλμυρού από την αρμόδια υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: «Μόνο τα ρούχα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ» - Τι φέρεται να οφείλει στον επιχειρηματία

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Μόνο τα ρούχα είναι γύρω στις 40.000 ευρώ» - Τι φέρεται να οφείλει στον επιχειρηματία

Ο δικηγόρος του επιχειρηματία αναφέρει πως δόθηκαν στον τραγουδιστή σημαντικά ποσά για οικιακή βοηθό, έξοδα διαβίωσης, φύλαξη 24 ώρες το 24ωρο και για αγορές ρούχων αξίας περίπου 40.000 ευρώ
THE LIFO TEAM